Forum > Tiedotuksia ja kommentteja

Ilmailufoorumin lopetus tai päivitys uudempaan?

(1/2) > >>

Toma:
Terve Kaikki,

Simple machines forum joka siis on ollut tämä foorumisofta jolla ilmailu.org on pyörinyt monta vuotta, alkaa olemaan niin huonosti ja hitaasti ylläpidetty että on pakko siirtää foorumi  toiselle alustalle. Tämä nykinen SMF versio ei tue uusimpaa PHP softaa joka taas hidastaa toisia saitteja kuten lentopaikat.fi.

Jos teidän mielestä tällä forumilla vielä on käyttöä niin yritän saada päivityksen aikaiseksi modernimpaan alustaan jossa hieman paremmin seurataan kehitystä. Tämä tietää vääjäämättä sitä että katkosta tulee. Miten pitkää en vielä tiedä, riippuu hieman siitä miten paljon leipätyö häiritsee harrastusta.

Pistän tähän ketjuun äänestyksen tämän foorumin tarpeellisuudesta niin nähdään vähän mitä ilmailukansa on mieltä.

Mikäli nyt lopputulos on semmoinen että tätä ilmailufoorumia halutaan nähdä vielä tulevaisuudessakin niin jos jollain on ehdotuksia mikä olisi hyvä alusta, niin kertokaa. tällä hetkellä olen katsonut Vanilla nimistä foorumisoftaa jossa pitäisi olla aika hyvä importointimahdollisuus SMF:stä

-Toma

Renekaattori:
Ilmailufoorumi on ehdottoman tarpeellinen alan harrastajille. Toivottavasti Tomalla riittää "virtaa"foorumin mahdolliselle uudistamiselle. Tosin ,kyllä tämä nykyiselläänkin asiansa ajaa... :dontknow:

Matti Kuosmanen:
Ilman muuta kannattaa päivittää ja jatkaa toimintaa!

Toma:
Katsotaan jos saisin tämän tekohengitettyä vielä, parit muut SMF foorumit sain toimimaan PHP 7.2 versiolla mutta tässä on semmoinen "kuorrutus" päällä joka ei suostu ymmärtämään uusinta versiota. Pakko poistaa se ja keksiä toinen tilalle. Näitten operaatioiden aikana foorumi voi näyttää hieman hassulta...

katotaan miten onnistuu.

Perttirin:
KYLLÄ foorumia tarvitaan. 
Jos asiat menee faceen, sinne ne hukkuvat. 
Foorumille tieto ja vinkit tallentuvat uusille harrastajille luettaviksi ja ainakin itse olen saanut todella paljon hyvää asiatietoa.

Itse en ole mikään nörtti, mutta erään toisen yhdistyksen foorumilta on jonkinlaista kokemusta.

Foorumia lähdettiin uudistamaan ja tunnetulle Helsinkiläiselle palvelun tarjoajalle annettiin speksit, mitä halutaan ja kuinka entisestä pitäisi parantaa. Kyseessä oli siis meille uusi yritys ja vanha foorumi oli heille mallina. 
Tuloksena pitkästä aherruksesta oli blogipohjaan kommentointimallilla rakennettu keskustelumahdollisuus. Yritimme moneen kertaan esittää korjauksia ja parannuksia, mutta toimittajalla oli selkeä oma käsityksensä, kuinka meidän "foorumimme" tulee toimia.
Lopulta, lähes vuoden takkuamisen jälkeen palasimme vanhaa tuttuun  phpBB foorumiin, jonka sai kuin saikin vielä päivittämällä toimimaan kohtuullisen hyvin.
 
Edelleen on joitakin asioita, joita haluttiin parantaa, kuten esimerkiksi kuvan lisääminen viestiin suoraan ilman erillistä kuvapalvelinta. Ongelmat eivät kuitenkaan haittaa normaalia keskustelupalstan käyttöä.

Tuloksena lähes vuoden ajan säädetystä toimimattomasta foorumista oli iso lasku ja aktiivisten kirjoittajien määrän tippuminen n. 20%:iin. Joitakin kirjoittajia on pikkuhiljaa palaillut, mutta suurin osa on nyt facessa, tai muilla foorumeilla.

Jos uuteen mennään, se pitää mielestäni toteuttaa puhtaasti foorumikäyttöön tarkoitetulla alustalla, vaikka myisivät kuinka mahtavaa uudenaikaista tuotetta.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta
Powered by SMFPacks Menu Editor Mod