Mitä nestettä nestekompassiin?

Aloittaja Jarno Lantela, marraskuu 01, 2005, 21:29:03

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Jarno Lantela

On päässyt kompassista nesteet karkuun että olisi tarpetta täydentää.

Millaista nestettä sinne suosittelette laitettavan?

Kompassi on:

Magnetic compass, non-stabilized
SAE: AS-398A FAA: TSO-C7c
AIRPATH INSTRUMENT CO.
ST.LOUIS, MISSOURI.

Kiitokset avusta etukäteen,
Jarno

Jouni Laukkanen

Tämä menee nyt vähän viisastelun puolelle, mutta Sprucelta löytyy valmista nestettä http://www.aircraftspruce.com/menus/in/compasses.html. Oikeastihan litku on jotain jäätymätöntä litkua, mutta en tosiankaan uskalla mennä väittämään että se on etanolia, jos se haperoittaa kumitiivisteitä. Tuossa kitissähän tulevat mukana myös tiivisteet. Meinaan, jos sieltä on neste karannut, voisi olla syytä vaihtaa myös tiivisteet.

Vaan luinpa myös eräältä keskustelupalstalta, tai olla cub-builders-forum, että etulasia ei kannata missään tilanteessa avata, koska siitä tulee horo. Täyttäminenhän suoritetaan omien tietojeni mukaan päältä. Että tuskin tästä nyt apua oli.

Jarno Lantela

Juu kompassissa on täyttöreikä päällä.

Kuulin huhun että joku on kokeillut laittaa puhdasta etanolia sinne, sivuvaikutuksena
irroitti kuulemma komeasti kompassista samalla merkinnät.


Ansis

Wanhaan hyvään aikaan oli venekompasseissa etanolia, rannan spuget tämän keksittyään oli sitten syksyllä pitäneet pirpalot.
My mind is willing, but purse is weak.

Ilkka Ruohonen

Pistä kaivaen jostain huoltoliikkeeltä oikeaa kompassinestettä tai tilaa ulkomailta purkki.
Joskus aikoinaan tilasin itselle kannun ja sitä piisailee pitkään vaikka tuo mun kompassi on hiukka normaalia isompi. Tosin tuo ns. oikea neste ei oikein sovellu tuohon omaani jonka aikoinaan peruskorjasin. Murhe syntyy siitä että tuon kompassin ruusu tai mikä lie on halkaisijaltaan isohko ja siinä on pitkät viikset pää ilman suuntiin, nyt kun käytetään tuota oikeaa nestettä joka on vallankin kylmänä ns. petroolimaista  niin kompassi reagoi hyvin hitaasi suunnan muutoksiin.  Tosin tämä kompassi on muutenkin vekkuli , sekä ruusu että asteikko liikkuu ja ko. laitetta luetaan peilin kautta , ja on asennettu tuulilasin keskelle katon rajaan.
Kompassiin voidaan esiasettaa suunta minne halutaan lentää ja sitten hakea koneen suuntaa muuttamalla ruusun ja asteikon viikset kohdilleen ja toivoa että lennetään oikeaan suuntaan.   
Yhdellä vilkaisulla ei normaalisti tiedä mihin on menossa vaan asteikkoa pitää kiertää.
Tarkoitus laittaa pirtua sisään kunhan kerkiää ja tietty testata ensin ettei merkinnät irtoa.

Powered by EzPortal
Powered by SMFPacks Menu Editor Mod