Ilmailufoorumi siirtyy käyttämään salattua yhteyttä

Aloittaja Toma, tammikuu 21, 2017, 00:42:55

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Toma

Google Chrome alkoi edellyttää verkkopalveluilta suojattua HTTPS-yhteyttä tammikuusta 2017 lähtien. Jos sivusto ei käytä HTTPS-protokollaa, varoittaa Chrome käyttäjää tietojen siirron turvallisuusriskistä. Aluksi varoitus näytetään incognito-istuntojen yhteydessä ja myöhemmin kaikissa istunnoissa.

Joten tämän takia ilmailufoorumikin nyt siirtyy SSL aikakauteen. kertokaa jos jokin tökkii. Tästä päivästä lähtien liikenne pakotetaan automaattisesti SSL puollelle.

ilmoituksia voi tulla että on kuvia jotka eivät ole salattuja mutta se johtuu siitä että käyttäjillä on linkitettyjä avatar kuvia jotka eivät tule ssl protokollan yli. Tälle en voi mitään eikä se pitäisi haitata toimintaa.

Terveisin
Tom Arppe

Seppo Koivisto

Firefoxista tulee satunnaisesti tällainen virheilmoitus. Eilen pääsi sivulle, mutta tänään ei.

LainaaSuojatun yhteyden muodostaminen epäonnistui
An error occurred during a connection to www.ilmailu.org. Peer's Certificate has been revoked. Error code: SEC_ERROR_REVOKED_CERTIFICATE
    Avattavaa sivua ei voida näyttää, koska vastaanotetun datan alkuperää ei kyetty varmentamaan.
    Ilmoitathan ongelmasta sivuston omistajalle.

Toma

Tuo luultavasti johtuu jostain jota sinun selain muistelee voisti kokeilla poistaa välimuistista kaikki keksit eli Cookiet
helpoin tapa on painaa ctrl-shift-del ja valita mitä haluaa poistaa selaimen välimuistista.

Testasin tuota certifikaattia ja se on kyllä kunnossa ( antoi A+ ratingin) voit itse kokeilla täällä:
https://www.ssllabs.com/ssltest/analyze.html?d=www.ilmailu.org&latest
Terveisin
Tom Arppe

Toma

Ai niin, kerro vielä mitä virsutorjuntaa käytät, joillain niillä on taipumus säilöä sertifikaatti ja käyttää omaansa. Vaihdoin tuon SSL sertifikaatin tässä viikko tapkaperin ja jos se yrittää sillä vanhalla niin homma ei taatusti toimi.

mm. Avast, Kaspersky, BitDefender ja ESET tekevät näin
Terveisin
Tom Arppe

Seppo Koivisto

Evästeiden poisto ei auttanut. Eilen tuli työkoneelta sama ilmoitus, mutta kotikoneelta eilen vielä toimi. Sitä ennen toimi normaalisti. Virustorjuntana on töissä McAfee ja kotikoneessa Windowsin oma. IE kyllä toimii.

Armin Züger

Tällä samat Firefoxin haasteet. Chrome ja IE toimii. Koneella F-Secure käytössä.
// Armin

Seppo Koivisto

Ongelma voi liittyä tähän Firefoxin päivitykseen, joka koneeseeni asentui samoihin aikoihin kuin ongelma alkoi esiintyä.
https://www.mozilla.org/en-US/firefox/51.0.1/releasenotes/

hmv

Arvaukseni on etta Firefoxin paivityksen lisaksi se voi liittya myos tahan.
https://en.wikipedia.org/wiki/StartCom
Hannu

hannuvir

Täälläkin Firefox päivitti itsensä ja sen jälkeen ei Ilmailu.org avaudu
Tapahtui virhe oltaessa yhteydessä osoitteeseen www.ilmailu.org. Toisen osapuolen varmenne on mitätöity. Virhekoodi: SEC_ERROR_REVOKED_CERTIFICATE
No onneksi vielä Gromella toimii.....

Karo Juola

Ei toimi mobiili chromella tai safarilla. Ei edes yritä avata sivustoa.

Toma

Olen saanut saman kommentin yhdeltä toistelta käyttäjältä. Minulla se taas toimii molemmilla selaimilla kahdessa eri iPadissä ja en siis saa tätä toistettua millään iOmena laitteella mitä olen kokeillut.

Ongelmaan on tähän asti keksitty kaksi ratkaisua.

Tämä voi korjata tilanteen.
Mene Settings -> iCloud -> Keychain -> Advanced onko siellä Approve with Security Code päällä ja puhelinnumero oikein (se ikoni on semmoinen harmaa missä on avaimen kuva). Jos tuo keychain ei ole kunnossa niin laite ei saa haettua uutta juurisertifikaattia Applelta joka voi aiheuttaa tämän ongelman.

Toinen ratkaisu ongelmaan on
Asenna Dolphin niminen selain joka löytyy täältä: https://itunes.apple.com/us/app/dolphin-browser/id452204407?mt=8 tämä selain ei ole riippuvainen tuosta "keychain" kuviosta ja toimii vaikka keychain olisi vanha tai väärä.
Terveisin
Tom Arppe

Toma

Tuossa oli sen verran paljon haasteita eri käyttäjillä sekä myös SSL sertifikaatin toimittajalla että päätin palata suojaamattomaan yhteyteen.
Parin kuukauden päästä sertifikaatin toimittaja kuulemma pitäisi saada asiat kondikseen joten kokeillaan palata silloin taas suojattuun yhteyteen.

Chrome selain nyt sitten varmaan varoittaa siitä kivalla pikku huutomerkillä kun ei ole https:ää. Uhkailivat jopa että jonkun kuukauden päästä niin loppuu yhteys kokonaan jos ei ole SSL suojattu. Toivotaan että  he saavat siihen mennessä sertifikaattiasiat kondikseen

Joudutte varmaan tyhjentämään selaimen välimuisti että kaikki toimisi kunnolla taas. Pahoittelut tästä sählingistä mutta tuo oli hieman odottamaton veto Firefoxilta sekä Applelta, muttta tämmöistä tämä IT maailma on. 
Onhan se turvallista kun kukaan ei pääse mihinkään :)
Terveisin
Tom Arppe

hannuvir

Edelleenkään ei pääse Firefoxilla ja nyt ei Chromellakaan.
Chromella yritettäessä avautuu "koirasivu" , koirat pelaamassa korttia pöydän ääressä.
Ja tämä kolmella eri koneella. Nyt en ymmärrä.
Tämän kirjoitin Edgellä.

Toma

Tuo johtuu siitä että selaimesi "muistaa vanhoja" eli jos tyhjennät selaimen välimuistin, sammutan sen ja käynnistätä uudelleen niin pitäisi taas mennä oikeaan paikkaan
Oikea osoite on nyt taas siis http://www.ilmailu.org/forum/index.php eikä https alkuinen

Sory tästä sähläyksestä mutta ei voinut aavistaa että varmmennetoimittajalla nyt olisi tämmöisiä ongelmia,
Terveisin
Tom Arppe

Vilho

Tapatalkin kautta kirjautuminen ei myöskään enää toimi. Ainakaan iPadissä.

Martti Mattila

En raatsinnut tyhjentää välimuistia, kone muistaa joitain salasanoja joita minä itse en. Tietokonetumpelona menin oikean yläreunan kolmen vaakapalkin takaa löytyvälle "new private window" tontille ja osoitepalkkiin voorumi. Pyysin uuden slasanan ja nyt olen täällä taas ikään kuin fresh start ja sama vanha mlukku.

Toma

Noniih sekin toimii, hyvin oivallettu tuo private on oiva tapa kokeilla miten toimii ilman että selain muistaa mitään vanhaa.
Vilho... Nyt on Tapatalk korjattu myös, eli sekin pitäisi taas toimia.
Terveisin
Tom Arppe

Vilho


Powered by EzPortal
Powered by SMFPacks Menu Editor Mod