Jämi Fly In & Airshow 2015 + experimental-päivät

Aloittaja Taneli, toukokuu 25, 2015, 20:42:33

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Taneli

Morjens,

SIL / EUT järjestää experimental-päivät Jämillä la 18.7.2015 Jämi Fly In & Airshow -tapahtuman yhteydessä.  Ohjeet lentäjille Jämille saapumiseen ja pois lähtemiseen julkaistaneen ennen juhannusta. Tässä vaiheessa (tai ainakin ennen matkaan lähtöä) pyytäisin ainakin experimental-rakentajia ilmoittamaan tulostaan tällä lomakkeella: http://www.jamiflyin.com/flyin/ilmoittautumislomake jotta osaisimme varata riittävästi parkkitilaa aitiopaikalta kiitotien 09/27 laidalta lentokonehallin läheltä. Kaksi konetta onkin jo ilmoittautunut, Pitts Model 12 HP ja PIK-5c :thumbsup:  Muutoin parkkitilaa riittää kolmellesadalle nopeimmalle..  ;)

Hallipaikkaa emme tässä vaiheessa voi luvata. 

Tervetuloa,
Taneli Äikäs & Jämi Fly In 2015 -tiimi
040 557 2129
[email protected]


Taneli

Rohkeasti vain ilmoittautumaan, huhuja liikkuu useista valmistuneista koneista. 

Taneli

#3
Viisi konetta jo ilmoittautunut experimental-kisaan: 2 x PIK-26 Mini-Sytky, PIK-5c, Auster MK 5 ja Pitts Model 12 HP. Kyllä se tästä  :thumbsup: .  Lentäen saapuville on ohjeet julkaistu: http://www.jamiflyin.com/flyin/ilma-aluksillasaapuvillelentajille

kopterikuski

Ennen oli helppoa, ajoi vaan yläpihalle, teltta pystyyn ja lippua ostamaan - sitten vaan viettämään ilmailuviikonloppua.  Kivaa. Tänään otin Lerchen siivet kyytiin, lavalta pituusylitystä 2,4m, kaveri lupasi tuoda mukanaan osia jotka saattais sopia.  Tänään 18.7.2015 eka stoppi tiellä  ohjasi pellolle, pyysin lupaa mennä yläpihalle telttoineni. Seuraavassa stopissa pyysin lupaa ajaa ylös, samoin pyysin siirtymään pelkääjän puolelle juttelemaan.  Vastattiin kyllä kuuluu (rikkoutunutta ovea ei saanut kiinni eikä ikkunaa auki).  Sitten pitää ostaa päivälippu sanottiin; kysyin; entäs sitten sunnuntaipäivä? Me emme myy viikonlopun lippuja.  Piti kääntyä siipineni pois. Soitin kaverille; missä on autosi. Ajoin sinne pellolle missä pyysin ja näytin kädelläni  opasta tulemaan toiselle puolelle mutta tämä repäisi oven auki jolloin totuus paljastui,: ovi rikki, huomautin asiasta (ovesta) ja siitä sunnuntaista. Totesin että olisko ne tulleet ajamaan pois minut telttoineni klo 24 jälkeen ja mahdollisesti mihin aikaan.  Sä saat pystyttää telttas tohon männikköön.  Niinpä niin, ennen sai  istua teltan edessä ja seurata ilmailua, nyt tarjottiin männynlatvoja.  Nostin kytkintä, hilut jäi saamatta, kotimatkalla mietin kuinkas sitten lentokoneella saapuneet.  Pitikö platan olla tyhjä ennen sunnuntaiaamua vai mennä ostamaan aamulla uusi lippu.  Entäs vatsa, niin, hmm jos myydään vähemmän pitää nostaa hintaa;  pieni muikkuropponen 15€ ei kyllä vielä yllä Lahden hiihtokisojen tasolle: sekin oli suljettu alue josta et päässyt edes ulkopuolelle jolloin lautasellinen hernekeittoa maksoi 70 mummon markkaa.  Tällainen organisointi syö miestä.

Perttirin

Kommentoin yleisellä tasolla, ilman että osoitan mihinkään yksittäiseen tapahtumaan. Tuo "kopterikuskin" palaute vaan jäi jotenkin vaivaamaan. Olen ollut mukana  "äänimoottoripyörien" valtakunnallisen merkkikerhon tapahtumajärjestelyporukan sisärenkaassa jo parikymmentä vuotta, ja tuttua tohinaa kuulostaisi olevan joka puolella.

Tämä kuulostaa juurikin tältä päivältä kaikessa harrastustoiminnassa. Porukkaa ei tahdo saada sitoutumaan määrättyihin lupien edellyttämiin tehtäviin.
Kun tapahtuma suurenee ja järjestävä henkilömäärä pysyy samana, joudutaan palkkaamaan ammattilaisia hoitelemaan esim. liikenteen ohjausta, tai lakisääteistä järkkäritoimintaa.
Harrastajapohjalta tehty työ on aikalailla erilaista kuin ammattilaisten pykälien mukainen toiminta, koska ainakin osaksi ollaan asiakkaiden kanssa yhtä suurta perhettä.
En kritisoi mitenkään heitä, jotka ovat annettua tehtävää suorittamassa, he tekevät työnsä annettujen ohjeiden mukaan.
Oma väki vaan on aina hiukan pehmeämpää liikkeissään....

Hanna

Hmm...  Alakentän ruokapisteellä muikkuropponen maksoi 7€ ja kallein lohilautanen maksoi 12€... 
Livefeedinä Jämiltä. 

Ja Ei, en ole tapahtumassa töissä vaan näytteilleasettajana....

kopterikuski

Niin, siis koko show jäi näkemättä, experimentalit kokematta mutta olisit Hanna käynyt katsomassa siellä yläpihalla niitä hintoja.  Ymmärrän kyllä sen pellon parkkijärjestelyt kuljetuksineen - net oli ihan hyvät, toimivat sellaisille jotka saapuvat vain pällistelemään hienoja koneita mutta ei siellä kyllä experimentalistille mitään löytynyt.  Experimentalisti viettää mieluusti koko lauantaipäivän tavaten samanhenkisiä, piipahtaa välillä teltalla/vaunulla, tutustuu koneisiin, rakentajiin jne. Viettää myös illan porukoissa mutta entäs sitten kun kello lyö 24 ja alkaa sunnuntai.  Joutuu nyt sitten tyytymään paikallislehden artikkeliin ja viel tulevan Siivet lehden antiin.

Hanna

Niin. Yläpihalla näyttää kitkan muikut maksavan 9€ lautanen, 15€lla saa kyrösjärven kuhaa, salaattia ja kermperunoita. Ja kahvin.. 

teemu

Joko Kopterikuski oli väärässä paikassa odotuksineen tai ilmailutapahtuma, Jämi Fly In (+experimental-päivät) , ei ollut tarkoitettu juuri ko. tarkoitukseen..

Reijo Österberg

Arvannet Veka miksi minä en ole käynyt Jämi Fly In:ssä viiteen vuoteen! Kuhmossa ole kyllä käynyt.
-Reijo Österberg-

kopterikuski

Sain eilen pitkän hyvässä ilmailuhengessä kirjoitetun henkilökohtaisen pitkän  viestin tässä Jämi Fly in asiassa. Vastaukseni kiittävän alun jätän pois - muuten vastasin näin ja hieman lisää tässä:
Kiitos  palautteesta,siinä on osaltasi paljon väärinymmärrystä, foorumilla en myöskään ymmärtänyt Teemun palautetta,.  Yläpihalla en tarkoittanut alkuunkaan aluetta joka avautuu Jämin ravintolan parvekkeelta, en edestä, en oikealta enkä vasemmalta. Minulla ei ollut mitenkään tarkoitusta millään tavalla tuoda tyrkylle, näytille eikä esitellä yleisölle Lerchen siipiä.  Olet oikeassa; ennen oli ennen ja nyt on nyt - tarkoittaa sitä että Jämin kahvilarakennuksen pohjoispuolella on iso halli jossa on ollut näytillä pienoismalleja, lsv-kalusttoa, kirjamyyntiä jne. Ko. hallista pohjoiseen on alue josta käytin nimeä YLÄPIHA ja jossa on perinteisesti ollut autoparkkia ja sen takana n. 200 m päässä kota ja vanha hirsirakennus -  metsäalue jossa olen teltassani perinteisesti majaillut.  Siitä on ollut hyvä seurailla tapahtumia, käppäillä katselemaan niin X-koneita, ilmailuystäviä, saunontaa, näyttelytarjontaa kuin myös itse ilmailushowta.  Nyt ei onnistunut.  En tullut sinne minkään X-asian takia, saavuin sinne seuraamaan ilmailushowta, ne siivet oli minulla mukana vain ja pelkästään pyytämiäni varaosia -sovittelua- varten jotka kaveri otti mukaansa.  Sovittamatta jäi.  Mitä taas tulee noihin talkootunteihin olen aikoinaan tarjonnut itseäni Jämille, kirjoitinkin lopputuloksesta ilmailufoorumiin: en kelvannut, ei hyväksytty.  Veka  Vielä totean että ymmärrän toki kuinka organisaation vastuu jää pelkästään myyntipaikan vuokraukseen. yrittäjälle jää tarjoamansa ruoka-annoksen hinnoittelu.

Powered by EzPortal
Powered by SMFPacks Menu Editor Mod