Simulaattoritekniikkapäivät Vantaan Ilmailumuseolla 27.-28.8.

Aloittaja Tuomas Kuosmanen, elokuu 26, 2005, 11:56:11

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Tuomas Kuosmanen



"Tämä tuli nyt vähän äkkiä", pahoittelen.. Mutta tämä on sen verran oikean ilmailun ja simulaattorilentämisen välimaastossa, että ajattelin laittaa tännekin, mahdollisesti joku kiinnostuu aiheesta, mistäs sitä tietää. Tämä "yleisilmailu" kai olisi sitten vähiten epäsopiva lokero, saapi siirtää jos siltä tuntuu :)

Mutta asiaan:
Järjestämme Ilmailumuseolla teemapäivän lentosimulaattorin (simulaattoripelikammoiset voivat edellisen sanan tilalle vaihtaa termin  "lennonharjoittelulaite") rakentamisesta PC-tekniikalla.

Esim. itse roudaan oman projektini paikalle, kyseessä on 17" LCD-monitorilla ja USB-väylän kautta liitettävällä elektroniikalla toteutettu, vanerista, alumiinista ja ym. tarvikkeista rakennettu kaksimoottorisen yleisilmailukoneen "proseduuritraineri" - eli sauva, polkimet, kaasut, props, mixturet, kasa kytkimiä, avioniikkapaneeli jne. Härvelillä on tarkoitus treenata lentomenetelmiä, opetella vakiokierrospotkurilla ja sisäänvedettävillä telineillä varustetun ilma-aluksen operointia. Ja toisaalta, sillä pörrääminen on toki myös ihan hauskaa, rakentamisesta puhumattakaan.

Tässä siis yksi härveli, luvassa katsaus tämän hetken elektroniikkaprojekteihin ja muihin mahdollisuuksiin miten koti-pc:stä saa tehtyä ihan toimivan lennonharjoittelulaitteen.


Mutta tämmöisiä hörhöjä on museolla, tulkaa ihmettelemään. Paikalla on tosiaan ainakin tuo oma projektini, kaverin B737-800 -proseduuritraineriprojekti Turusta ja muitakin osia sekä auditoriossa asiasta kiinnostunutta väkeä. Toki samalla hyvä mahdollisuus käväistä ilmailumuseon näyttely läpi jos ei siellä ole hetkeen käynyt.

//Tuomas

Powered by EzPortal
Powered by SMFPacks Menu Editor Mod