Forum > Tiedotuksia ja kommentteja

lentopaikat.fi

(1/4) > >>

Toma:
Pekka Lehtisen loistavasti tekemä ja yli 10 vuotta ylläpitämä www.lentopaikat.net sivusto on päätetty siirtää ilmailuliiton ylläpitämäksi 4.4.2014 mennessä, ja MUT:in cyberosasto otti tämän tehtävän vastaan.
Edellinen sivusto oli staattinen sivusto joka on hieman työläs ylläpitää, joten päätettiin siirtää sen helpommin ylläpidettävälle alustalle. Työ on vielä kesken mutta suurin osa datasta on jo siiretty ja tuota voikin nyt katsastaa työvaiheen aikana http://lentopaikat.fi osoitteessa. Se voi sitten välillä näyttäää kummalliselta kun jotain säätöjä on kesken mutta ei anneta sen häiritä.

heittäkä hieman kommenttia mitä siellä pitäisi muuttaa lisätä ja/ta parantaa. 

Tein tuonne jo lomakkeen millä voi ilmoittaa kaikki ne kentät jonne uskallatte joskus pyytää kanssailmailjoitanne morjenstamaan. Haluaisinkin että tuosta tulisi hyvä ja kattava listaus kuvineen ja tietoineen myös Suomen kaikista pienistä yksityiskentistä. Maanomistajan luvallahan sinne sitten tullaan, jos tullaan.

Jos ei lomakkeen kaikki tiedot löydy niin ei hätää kunhan on hyviä kuvia ja vähintään yksi kuva ilmasta sekä selostus suuremmista kuopista ja mitä kannattaa varoa kun tulee kahville.

Viralliset kentänpitäjät voisivat myös laittaa tulemaan uusia kuvia ja tietoja jos on jotain mainitsemisen arvoista omasta kotikentästä. Ilmoituslomakkeen kautta voi myös lähettää kuvia.

Suuri pläni on myös yrittää tivata finnavialta ilmatilat säköisessä muodossa niin että senkin voisi jakaa tuon sivuston kautta. Lentäjien joukossa on kyllä sen verran propellerihattuja että saadaan siten käännettyä tuo data semmoiseen muotoon että kaikki meidän käyttämät winpilotit, AirNavigation Prot sekä muut täbit ja härvelit saavat tuoreet ja paikkansapitävät ilmatilat. Sitten ei enää ole mitään mahdollisuutta että kukaan enää eksyy tietämättään valvottuun ilmatilaan. Käytetään nyt  kerrankin "turvallisuuskorttia" meidän harrrastuksen helpottamiseksi.

Tuo on tosin vielä toiveajattelutasolla mutta katsotaan miten homma saadaan edistettyä. 
Onko jollain muuten listaa siitä mitkä kaikki maat jo tarjoavat tuommoista palvelua ilmailijoilleen? Se voisi olla kullanarvoinen paperi kun noita tietoja yritetään saada meidänkin käyttöön. 

Tämmöstä tällä kertaa

-Toma

Timo Hyvönen:
Tnx Toma :)

Kai ne historialliset kuvat säilyvät myös? Hauska tsiigaa mm. kuin toi Kuhmo on kehittynyt (ja muistella miten Forssaan päätyi purtsikka).

t. Timo

Toma:
Juu kaikki kuvat säilyvät ja voin tehdä niistä vaikka omat galleriasivut tuonne.
Kaikki kuvat alkavat aina ICAO koodilla joten tietää jo nimestä mistä ne ovat kotoisin.

Pistäkää tuoreita kuvia tulemaan vaan, kaikkea vanhaa kunnioitetaan. (itsekkin alkaa oleen kohta siinä kategoriassa)

olen muuten kerännyt hieman historiakuvia meidän kerhon sivuille joten käykääpä vaikka katsomassa miten harakka lähtee taivalle malmilla 40 luvulla... http://flygklubbencumulus.fi/galleria

Hieman ruotsintaitoa tuo voi vaatia ;-)

Toma:
Tein nyt myös julkisen google maps kartan missä on kaikki Suomen lentokentät. karttaa voi kurkkia täältä:

https://www.google.com/maps/ms?msid=213687309714257369960.0004f4e8626350a26becf&msa=0

jokaisen "korpikentän" kohdalla jos painaa niin popsahtaa inforuutu auki missä on linkki lentopaikat.fi ko. kentän tietosivulle.
Kertokaa jos löydätte jotein vikaa tuosta niin korjailen, tässä vaiheessa olen jo niin sokee omille virheille että ei huomaa vaikka Raahe-pattijoki olisi Genbölessä...

Arto:
Hieno juttu että jaksat askarrella tätä eteenpäin.

Olisiko hankala toteuttaa semmoinen, että kun viet hiiren jonkun lentopaikkaa kuvaavan lentokoneen päälle, siihen pomppaisi jo ennen klikkausta sen lentopaikan nimi. Klikkaamalla sitten linkit jne. Katso esim. meikäläisen työsivulta http://www.autokierratys.fi/Kuluttajille/Vastaanottopaikat.aspx

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta
Powered by SMFPacks Menu Editor Mod