Experimental kesäpäivät 2014

Aloittaja masal, syyskuu 10, 2013, 09:54:22

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

masal

heippa,

ensikesän Experimental -kesäpäivien pitopaikasta on ollut pohdintaa. Tutkiskelujen jälkeen näyttää kuitenkin Kuhmo olevan edelleen vahvoilla. Ajankonta vain hieman on mietityttänyt koska aivan paras mahdollinen majoitustilanne ei ole ollut musiikkijuhlien aikaan (toisia haittaa, toisia ei). Jokatapauksessa tilanne nyt on se, että ellei pikapuoliin ilmaannu jotain toista realistista tahoa järjestämään kesäpäiviä ensivuonna, niin tapaamme jälleen Kuhmossa mikäli Kuhmolaisille sopii. Ajankohtaa voinee hieman miettiä, mutta toisaalta muilta ilmailutapahtumilta vapaat viikonloput alkavat olla kesäkaudella vähissä.

Eli jos ehdottomasti joku nyt on sitä mieltä että haluaa järjestää Experimental -kesäpäivät jossain muualla, niin ilmoittautukoon nyt!
Markku Salminen

Tapani Honkanen

Minä toivon, että aika on sama kuin musiikkipäivät. Muuten ei kumpaankaan malta lähteä. Kahtena kesänä mukana olleena tuntui hyvältä yhdistelmältä.

Tommi K

Lainaus käyttäjältä: taho - syyskuu 10, 2013, 12:02:47
Minä toivon, että aika on sama kuin musiikkipäivät. Muuten ei kumpaankaan malta lähteä. Kahtena kesänä mukana olleena tuntui hyvältä yhdistelmältä.
Samaa mieltä, kyllä Schnittke oli hyvä säveltäjä, vaikkei olekaan 100 v sitten kuollut!

joakko

Jees,
olemme Kuhmossa pohtineet asiaa ja vahvana ajatuksena on aikaistaa ajankohtaa viikolla (11. - 13.07.2014), jolloin hotellit ovat vielä vapaana ja mummot oottelevat rollaattorin kanssa liikennevaloissa. Musiikkijuhlat alkavat sitten heti maanantaina, joten halukkaat voivat jäädä pariksi viikoksi nautiskelemaan :thumbsup:

Tapani Honkanen

Monikohan hotellimajoitusta käytti "Eurooppa"perheen ja minun lisäkseni. Kyllä majoitusta löytyy kun nyt varaa. Ei ne hinnatkaan pompsahda musiikkiväelle. Ruokaakin löytyy vaikka ruuhkaakin olisi. Kannatan myöhästystä tuosta esitetystä kauhuskennaariosta.

joakko

Jess,
hyviä huomioita, näitä tarvitaan lisää.
Yhtenä vaikuttimena ajoituksessa on kylläkin mietitty myös Jämin tapahtumaa, joka on nyt sijoitettu 18.- 20.07.2014 väliin. Toisaalta asiaa voi tietenkin lähestyä myös siten, että kun reissuun lähtee, niin käy sitten molemmissa, tai kaikissa.
Kuten aiemmin mainitsin, niin asiaa on koitettu pohtia monelta kantilta, mutta lopullista päätöstä ei vielä ole tehty.

RWM

Mielipiteemme tästä aiheesta on yksinkertainen ja selkeä: experimental-päivät tulee ehdottomasti olla muussa yhteydessä, kuin Jämi Fly-innin, jossa ne jäävät massatapahtuman ja sirkustelujen varjoon. Koneenrakentajat, experimental-koneen operaattorit ja asiasta haaveilevat wanna-be:t ansaitsevat ehdottomasti oman tapahtuman, johon toki on myös suuri yleisö tervetullut asian ehdoilla ihailemaan ihania lentäviä laitteita (vaikka olisivatkin tehdastekoisia). Tämä on myös tärkeätä siksi, ettei laji totaalisesti pappaudu ja mummoudu - paikalle pitää houkutella nuorta väkeä, joista aina jollekin jää se exp /avia -kipinä päälle.

Tätä ajatellen suosittelen Young Eagles -ohjelman käynnistämistä ja työpajatoimintaa. Itse lupaan osaltani olla mukana tässä toiminnassa. Olenkin mm. lennättänyt mm. tyttöjen koululuokkia jne.

Kuhmo tapahtumana on lähellä täydellistä, mutta toki mikään ei estä välillä jonkin muunkin paikan käyttämistä, mistä vain intoa löytyy. Ymmärrettävää on, että tällainen suomalaisittain massiivinen tapahtuma syö pienen kerhon resursseja, joten välillä on ehkä hyvä pitää tuumaustaukovuosi.

Ajankohdasta on turha jaaritella - se on se minkä yhdistys päättää. Kaikille ideaalista ei voi löytää; osa haluaa yhdistää tilaisuuteen musiikin, osa rompetorin, osa vaikka sukulaisen ja marjanpoiminnan sekä halvan bensan/viinan/naisen haun rajan takaa. Lyhyen kesän aikana kannattaakin jos mahdollista ottaa monta kuumottavaa juttua kerralla jos mahdollista - viikonloppuja on vähän, varsinkin aurinkoisia sellaisia.

Itse ostimme Rompetorilta 2012 CAT -merkkisen moottoripyörän ja nyt löysimme aivan huikean ravintolan "Salakapakka": ruoka oli korkeimman tason curmééta tekijöinä kehä III:n sisäpuolelta olevia huippukokkeja ja viiniä tarjoili Nanso Croupin hall.pj.

Totta on että majoituskapasiteetin loppuessa hotelli- tai motellihuoneen saaminen käy melko haasteelliseksi, mutta kyllä se nyt on niitä pienimpiä haasteita ilmailussa. Asian voi välttää aikaisella varauksella tai sitten yöpymällä teltassa, mökissä, pukuhuoneessa (mikä kyllä olisi ainakin meille aivan sietämätön ajatus, koska kouluaikojen pukuhuoneiden lemujälki on lähtemättömästi syöpynyt kestomuistiin) tai sitten vaikka koneessaan, niin kuin eräätkin tekevät baarin ja kaljahanan äärellä ja puolison yhteydessä.

Tämän vuoden Kuhmo Fly-innissä oli parasta aivan mahtava lauantai-ilta kentällä huippuseurassa telttakatoksen alla (oman) puolison ja viinimukin kera. Kuppilatiimaa ja muutakin parhaimmillaan.

Tyttäremme (9 ja 12) ovat nyt olleet mukana Kuhmossa pari kertaa ja molemmat ovat tykänneet, mikä on mielenkiintoista. Aivopesu aviaattoriksi on tuottanut tulosta.

Ensi kerralla tulemmekin, jos asiat ovat ns. putkessa (alumiini /komposiitti) kahdella koneella, jolloin ei tarvitse henkensä kaupalla kurvailla sekopäitä väistellen 1000 km maanpäällisillä väylillä.

Näitä ajatuksia Europa -perheeltä Antsun siiven alta.

Timo Hyvönen

Juttelin Tanelin kanssa ja Jämillä on ensi kesänä haaste parkkipaikkojen kanssa. Paikalle on tulossa jotain sotakoneita, joille varataan alabaanan parkkitiloja. Sinänsä ajankohta voisi siis sopia tavalliselle, muualla järjestettävälle fly inille ihan hyvin.

Ajankohdasta taas on kaupungin johtokin esittänyt toiveita - jos voisi olla muulloin kuin juuri silloin kamarimusiikin keskimmäisenä viikonloppuna. Ymmärrän hyvin syntyjään kuhmolaisena: yhtenä viikonloppuna tapahtuu, 51 ei. Jos nyt vaikka sitten olisi kahtena viikonloppuna...kylähän on valmis juhlimaan jo heinäkuun alusta kaikkine tarjoamineen, vain musiikki sijoittuu sinne heinäkuun parille viikolle. Taloudellisestikin tuo yhteen viikonloppuun keskittyminen on koko kaupungille menetys, kun kaikki pukkaavat yhtä aikaa ja kapasiteetti kaikin puolin vain loppuu.

Rompetori/mobilistit ja fly in sopivat luonteeltaan minusta varsin hyvin yhteen. Täältä Helsingistä huudellen minulla ei ole sen kummempaa mielipidettä, mutta näin maalaisjärjellä ajatellen aikaistaisin fly iniä viikolla-parilla niin fasiliteetteja olisi paremmin käytettävissä. 

Sovitaan ensi kesän jatkot kentällä pidettävien palkintojenjaon ja kuppilatiiman jälkeen vaikka sinne salakamariin. Kalja maksaa siellä saman verran kuin kalateltalla ja ruoka on ihan suht ok :)

t. Timo
Lentoon!

Taneli

Lainaus käyttäjältä: tsh - syyskuu 15, 2013, 22:45:41
Juttelin Tanelin kanssa ja Jämillä on ensi kesänä haaste parkkipaikkojen kanssa. Paikalle on tulossa jotain sotakoneita, joille varataan alabaanan parkkitiloja. Sinänsä ajankohta voisi siis sopia tavalliselle, muualla järjestettävälle fly inille ihan hyvin.

Jep.

Jämin ensi vuoden teema on "Warbirds". En tässä vaiheessa kerro esiintyjistä sen enempää, kuin että ne parkkeerataan alabaanan parhaille paikoille. Experimentalit jäisivät auttamatta "massatapahtuman ja sirkustelujen" varjoon, kuten RWM kirjoitti. Mitä Jämin ajankohtaan tulee, ei ollut paljon vaihtoehtoja, monestakin syystä. Jos Kuhmo fly in halutaan pitää samana viikonloppuna, ei sille mielestäni ole mitään estettä. Jokainen valitsee itse matkakohteensa, miksei kävisi vaikka molemmissa jos samalle viikonlopulle sattuu. Suomen kesä on lyhyt ja vähäluminen, päällekkäisyyksiä on siksi vaikea välttää.

-taneli

jkarjanl

Jos vain suinkin mahdollista niin eri viikonloppuina mielellään.
Vaikka tapahtumat onkin erityylisiä, niin tunnustan pitäväni myös "massatapahtumasta ja sirkustelusta". Ei sillä että sinne itse mahtuisi lentämään tai edes löytäisi lentäjäkavereita siitä massasta, mutta hieno tapahtuma yhtäkaikki.

Jämille on meiltä matkaa 50 km, Kuhmoon 600 km. Lisäksi kun perhe haluaa Jämille niin tietäähän sen kuinka siinä mulle kävisi jos ne samalla viikonlopulla olisivat. :( 


-Janne

hannuvir

Jos suinkin mahdollista niin ei Jämiä ja Kuhmoa samalle viikonlopulle. Saattaa sää estää lentämisen toisena viikonloppuna, niin pääsee edes toiseen tapahtumaan.

Timo Hyvönen

No niin -

Exp-kesäpäivät ovat nyt sitten 12.-13.7. Kuhmossa ja tällä kertaa majoitukseen ja illanviettoon on varattu Kosken leirikeskus, http://www.kuhmonaa-puu.fi/koskenleirikeskus/ eli nyt on saunaa ja vesikoneparkkia tarjolla parhaimmillaan. 

Seuraavanakin viikonloppuna tapahtuu Jämistä huolimatta Kuhmon kentällä, suunnitelmissa on rallilentoa ja yleistä ilmailutoimintaa.

Toivottavasti säät tällä kertaa sallivat ennätysyleisön! www.kuik.fi tulee päivittelyä kevään mittaan. 

t. Timo
Lentoon!

Powered by EzPortal
Powered by SMFPacks Menu Editor Mod