Forum > Tiedotuksia ja kommentteja

MUT Kentänkorjausvaunu valmis

(1/4) > >>

Toma:
Noin 8kk sitten sitten MTU:in kokouksessa ihmeteltiin mikä olisi joku yleishyödyllinen asia mihin voisi käyttää muutama roponen joka on jäänyt toimikunnalta säästöön. Aika myöhään venyneen kokouksen päätelmä oli että jotta lentäminen jatkuisi niin on oltava lentokenttiä ja jotkut korpikentät alkavat olemaan aika heikossa kunnossa päällysteiden osalta. Tämän seurauksena alkaa tulemaan napinaa ja jopa ukaaseja viranomaisten suunnalta että hommalle pitäisi tehdä jotain jos halutaan jatkaa lentämistä ko. kentällä.  

Nyt on Moottori ja Ultrakevyt Toimikunnan jäsenet sitten raatanut teidän puolesta, rakkaat ilmailijat. Tällä kertaa sen takia että voisimme tarjota huokean tavan kunnostaa näitä Suomen rapistuvien korpikentien päällysteitä.

Tänään saimme valmiiksi MUT Kentänkorjausvaunun. 

Vaunu sisältää seuraavat härvelit millä saadaan päällysteen viranomaiskelvolliseksi:


* Polttomoottorikäyttöinen painepesuri, 13 HV, 300bar, 840 L/h, 30m letkulla
* 500 Litran vesisäiliö pesurille
* Pikipannu, 110L
* "Kosaanitohotin" kuivattamaan "railoja" pesurin jäljiltä
* Kaksi kaasupulloa
* Palosammuttimet ym. turvavarusteet
* Ja koko komeus peräkärryllä jossa pressukate
Tätä vaunua voi vuokrata hyvin huokeaan hintaan (vuokralla katetaan ainoastaan ylläpitokustannukset)
Vaunun säilytyspaikka on Vesivehmaa ja sen vuokrausta ja käyttöön liittyvistä asioista voi tiedustella:


* Jukka Salokannel
* jukka.salokannel(ät)pp.inet.fi
* GSM: 040 8255 920

Tässä pieni kuvatarina tänään valmistuneen peräkärryn teosta:Suunnittelua kaikki vielä levällään, päätettiin että vesisäiliö on hyvä olla kutakuinkin keskellä akselia. Kun vesisäiliö on täynnä niin max nopeus 20 km/hPikipannu ja painepesuriPainepesuri poistettiin kuljetusvaunulta ja pultattiin kumitassuilla ja lattarautavahvistein suoraan kärryyn kiinniPikipannu on oltava takana ja alettiin sovitalla sillle hyvää paikkaaPalosammutin paikoillen sopivasti siellä missä tulta on, toinen löytyy vaunun etuosasta, kierrätettiin vielä SIL:in arkistointihylly tippalevyksi pikipannuun ulostulon alleLattiaa vahvistettiin vielä L palkilla sekä ylhäältä että alhaalta, muuten näytti että joustoa oli hieman liikaaKasupullot tukevasti paikoillaan, ja tuo laatikko sisältää pikkuosia, ohjekirjoja sekä vaunun rekiteröintipapereitaKaiki tarvittavat työkalut, sytyttimet ym, ovat kiinni vaijereilla tai rautalangalla, muuten ne kuitenkin hukkuvat.Painepesurin hydrauliletkun sekä pistoolin paikka on tuossa sivullaVaunun etuosa......ja takaosaViimeisiä säätöjä.Valojen testausta, ja nehän toimivat kun Jokke teki kaiken uudestaan ja kunnolla...Ja vaunu matkalla EFLA ensimmäisi "field testejä" varten

SamiM:
Todella hienoa työtä! Ja tulee tarpeeseen. Onko tuohon olemassa jokin valmis systeemi pien levittämiseen uriin, kastelukannun tapainen tai vastaava?

Toma:
Juu, semmoinen tulee kyllä mukaan, nyt ei vaan löydetty muuta kuin muovisia tai tinalla kasattuja jotka kumpikaan eivät oikein toimi ~300 asteisen pien kanssa :)

Toma:
Koekäytin muuten tuota painepesuria Nummelassa ja se on ihan ...vetin hyvä putsaamaan niitä ruohoisia railoja asfaltissa. Siihen kun laittaa sen pistesuuttimen niin kyllä lähtee, ei tarvitse kykkiä skrapan kanssa vaan voi miehekkäästi seisten ruutata railot puhtaiksi.

Kari Talvio:
Syksyn puolella etsin itse kanssa samanlaiseen hommaan kastelukannua, ei löytynyt.
Löysin pyöreän 15 litran sinkkiämpärin honkkikonkista jossa muotoilin terävän "nokan" painamalla toisen reunan vähän kasaan ja sain leviteltyä pien oikein hyvin. Tuosta oli helppo annostella. Isompi määrä kerralla on hankalampi ja vaarallisempi noin kuuman tavaran kanssa pelata.
Levittelin pien hangaarin ovelle betonilaatan ja asvaltin saumaan.

Kastelukannulla ongelmaksi muodostuu nokan varsi johon sitä pikeä jää väkisin ja jähmettyessään tukkii sen. Tässä modifioidussa ämpärissä sitä ei pääse tapahtumaan koska nokka on avoin.

Niin ja näitä sinkkiämpäreitäkin löytyy tinalla kasattuna ja sehän ei kestä mitään tässä hommassa

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta
Powered by SMFPacks Menu Editor Mod