Medical/ajokortti

Aloittaja hannuvir, huhtikuu 29, 2013, 15:08:11

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

hannuvir

Tuli Trafilta käsky esittää lääkärinlausunto poliisille koska tulee tietty ikä täyteen.
No olen saanut ilmailulääkäriltä lausunnon lupakirjan uusimiseksi maaliskuussa, joten menin tarjoamaan
sitä myös tätä ajokorttia varten.
Ei käy sanoi poliisi, pitää olla ajokorttilääkärin lausunto ajokorttia varten.
Yritin vedota siihen että lupakirjaa varten on tiukemmat vaatimukset kuin ajokorttiin,
ei käy. Pitää olla selvitys mm. raajojen liikerajoista.
Olisin tietysti voinut saada ilmailulääkäriltä käydessäni myös ajokorttilausunnon mutta se unohtui.
Että tällaista byrokratiaa.

migu

"Olisin tietysti voinut saada ilmailulääkäriltä käydessäni myös ajokorttilausunnon mutta se unohtui."
Ettei olisi vaan alkavaa dementiaa....;)

mika

Toma

Kuvitteleeko ne että lentäisi jos raajojen liikerajat olisivat niin rajoittuneet että ei voisi/saisi ajaa autoa, kyllä tässä maalaisjärjen käyttö olis taas sallittua, byrokraateiltakin... huoh.
Terveisin
Tom Arppe

LauriT

Auto- ja ilmaliikenteen medikaalit ovat kummatkin Trafin valvonnassa. Minulle tuli 70v. ajokortin uusiminen, jolloin Trafi halusi pudottaa siitä kuorma-autot pois. Sain kuitenkin säilytettyä kuorma-autot ja puoliperävaunun, mutta rekan täysperävaunu putosi pois, vaikka yritin vedota siihen, että minulla on myös medikaali lentolupakirjaa varten, mutta se ei vaikuttanut asiaan.

Ystävälläni oli samantapainen ongelma, tosin ikävuosia oli vähemmän eikä hän tainnut edellyttää kuorma-auton aijo-oikeuden säilyttämistä.  Hän kysyi Trafista, eikö ole mahdollista, että hänen PPL:ää varten olevan medikaalin tiedot voisi käyttää haussa olevan ajokortin edellyttämien tietojen tarkistamiseen. Hän kertoi myös millä diarionumerolla hänen tietonsa ovat Trafissa talletettuna.

Vastaus oli, että koska lomakkeet ovat erilaisia, niin tietoja ei voida siirtää toisesta paikasta toiseen, vaan hänen on toimitettava ajokorttia varten uudet lääkärintarkastusta edellyttävät tiedot.

Hän on kirjoittanut aiheesta "virallisen" kyselyn Trafiin ja ehdottaa myös, että tätä prosessia kehitettäisiin siten, että Trafi voisi käyttää medikaalia varten saamiaan tietoja lomakkeen eroavasta ilmiasusta huolimatta. Vapauttaisihian se edes muutaman lääkärin toistuvien lomakkeiden täyttämisestä.

t. Lauri Tarkkonen

PS: Sain sekä ajokorttia että UPL:ää varten lääkärintodistuksen samalla istumalta ja lisämaksu autoa varten oli muistaakseni 50 euroa.  Tämä lienee toiseksi kätevin tapa, jos todistusten hankkiminen sattuu samanaikaisesti. Yksinkertaisinta olisi tietenkin, että yhdellä todistuksella selviäisi.

Toma

Hienoa että kysely on laitettu sisään, Viranomaisen ON reagoitava kyselyyn ja joskus yllättäviäkin asioita voi tapahtua kun huomaavat että, tosiaan näinkin voisi tehdä.
Nopeasti ajateltuna niin lomakkeet voisi yhdentää mutta ehkä pelko on että sitten olisi jo liian lähellä sitä että voitaisiin käydä yleislääkärillä uusimassa ilmailupuolen medikali myös... ;)
Terveisin
Tom Arppe

hannuvir

Lauri T
Kiitos, vastauksestasi selvisi kaikki oleellinen purnaukseeni.

Powered by EzPortal
Powered by SMFPacks Menu Editor Mod