Trafin uudistus 8.4.2013 (Soveltamisohje tarkastuslennoista)

Aloittaja Mikhou, huhtikuu 08, 2013, 16:48:34

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Mikhou

Tarkoitus olisi lentää ultrakevyt opettajakurssin (UL-FI) tarkastuslento, mutta ymmärrystä kaivataan.


Tänään 8.4 astui voimaan Trafin soveltamisohje;


Tarkastuslentäjien nimeäminen ja tarkastuslennoista ilmoittaminen Liikenteen turvallisuusvirastolle
(http://www.trafi.fi/filebank/a/1365164662/08c0a4ff4c02e1afd6f1d4a87b8071ca/11963-Tarkastuslentajien_nimeaminen_ja_ilmoittaminen.pdf)




Trafin sivuilta lainattuna;




Lentokoe on taidonnäyte, joka annetaan uuden lupakirjan tai kelpuutuksen myöntämistä varten. Tarkastuslento on taidonnäyte, joka annetaan kelpuutuksen voimassaolon jatkamista tai uusimista varten. Hakija voi itse tilata tarkastuslennon ottamalla yhteyttä valtuutettuun tarkastuslentäjään. Pätevyyden arviointi puolestaan liittyy tarkastuslentäjän hyväksyntään tai lennonopettajan kelpuutukseen.


Lentokokeesta, tarkastuslennosta tai pätevyyden arvioinnista ilmoittaminen
Kaikista lentokokeista, pätevyyden arvioinneista sekä muiden kuin lentotoiminta- ja lentotyöluvan haltijoiden toimintaan liittyvistä tarkastuslennoista on ilmoitettava Trafille oheisella lomakkeella.
Ilmoitus tulee tehdä 7 päivää ennen lennon suorittamista. Trafi ei tässä yhteydessä tutki, täyttyvätkö edellytykset tarkastustapahtuman suorittamiseksi. Tarkastuslentotoiminnan valvonnan suorittamiseksi Trafi voi olla yhteydessä tarkastettavaan tai tarkastuslentäjään sopiakseen suorituksen tarkkailemisesta.


________________________________________________________

Eli;

Koskeeko tämä vaatimus kansallista, ultra puolta / harrasteilmailua myös ? (Harrasteleilmailullle kun on omat tarkastuslentäjät) Missään tästä ei erikseen puhuta, ja asiasta liikkuu ristiriitaista tietoa, koskeeko vai ei. Täytyykö nyt lähettää lomake, odottaa Trafin vaatima aika, jotta saa tarkastuslennon lennettyä ? Entä jos jo esitäytettyyn lomakkeeseen, joka Trafille lähetetään, tästä poiketaan - lentoa ei voida syystä tai toisesta lentää kyseisenä ajankohtana ? Alkaako koko prosessi alusta uusine odotusaikoineen ?


- Mikko

Powered by EzPortal
Powered by SMFPacks Menu Editor Mod