SIL EUT Sivut

Aloittaja Toma, kesäkuu 14, 2005, 08:29:10

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Toma

Terve kaikki,

SIL on uudistanut sivunsa jonka varmaan olette huomanneet, uudistuksen hyviä puolia on että nyt voi suhteellisen nopeasti ja mistä vaan julkaista tietoa sivuille. Nyt kysymys kuuluukin että mitä te ultra ja expermental lentämisestä kiinnostuneet tai jo harrastavat, niillä sivuilla haluaisitte nähdä?
Itsestään selvää on kaikenlainen tiedottaminen,  uutisointi jne. mutta onko muuta mitä toivoisitte näkevänne?

Kaikki ideat ja toivomukset otetaan kiitollisuudella vastaan
Terveisin
Tom Arppe

Jyri Huttu

#1
Terve,

Samalla, kun sivusto edustaa suomalaista ilmailevaa kansanosaa, näkisin sillä olevan tehtävänä myös saattaa uusia harrastelijoita ilmailuharrastuksen pariin. Sivusto tarjoaa tätänykyä hyvät lajiesittelyt ja pääsääntöisesti myös harrastelemisen aloittamiseen vaadittavat ehdot, joiden täytyttyä lupakirjan suorittamiseen tähtäävän koulutuksen voi aloittaa - ne perusvaatimukset mitä edellytetään ja vaaditaan kunkin lajin kohdalla. Pienenä yksityiskohtaisena kehitysehdotuksena, jokaisen lajin esittelyihin voisi rakentaa tiiviin "briefing-boxin" käsitteillä olevan lajin perus-lääketieteellis- ja ikä- ym. vaatimuksista (ILMAILU 4/05, T. Tuomisen lajiartikkeli). Tämä mahdollistaisi sen, että yo. tiedot löytyisi sivustolta ilman, että koko sivuston tekstimateriaali olisi kahlattava läpi.

Mielestäni sivusto voisi tuoda enemmän esille myös virtuaali-ilmailua, joka itsessään (ja hienoudessaan) on meidän usean ensiaskel ja -kosketus ilmailuun. Maassamme on useita aktiivisia virtuaali-ilmailijoiden järjestäytyneitä yhteisöjä, joiden merkittävyyttä osana ilmailuharrastajien joukkoa ei ole syytä väheksyä. Päinvastoin, näkisimme vihdoinkin penkkilentämisen kiinteänä osana ilmailulajikirjoa.  

Sivustolla voisi olla tarjolla myös harrastajien laadukasta valo- ja videokuvamateriaalia (ainakin linkkejä ko. materiaalia sisältäville sivuille)? Tätänykyä kaikilla harrastelijoilla kun alkaa olla backup-varastot pullollaan jakoon kelpaavaa aineistoa ja siedettävää laatua olevia ilmailuvideoklippejä kun on niin vähän tarjolla verkossa (tai sitten on vain huono etsimään [_[ ).    
[email protected]

LAPFC-lennonvalmistelusovellus, 2. sija valtakunnallisessa Octopus-mobiilisovelluskilpailussa 17.5.2006.

Toma

Kiitoksia palautteesta Jyri!

Briefing boksi on erinomainen idea teen sen ilman muuta Experimental ja Ultrakevyt puolelle ja hyvä jos muutkin lajit tekisivät samoin. Yritän saada semmoisen aikaiseksi tässä viimeistään viikonlopun aikana.

Virtuaali-ilmailu taitaa olla edustettuna pelkästään linkkikokoelman kautta SIL:in sivuilla mutta löytyypähän kuitenkin. Lajin liittäminen sivun lajeihin on minun mielestäni hyvä idea. Tiedättekö jonkun kiinnostuneen joka ylläpitäisi sivuja? Jos niin voisin tiedustella jos semmoisen voisi lisätä.

Valokuva ja videomateriaalin takia pystytin aikoinaan http://www.ilmailu.org/gallery saitin jonne linkki myös Experimental ja ultra sivuilta. Laitan ilomielin sinne hyviä kuvia ja tietenkin nimitiedoilla kuka valokuvaaja on. Ainoana suosituksena on ollut että kuvat jotka siellä on niin saa vapaasti käyttää. On tietysti asianmukaista kertoa, jos julkaisee, kenen kuvat on kyseessä, kunnia sille jolle kunnia kuuluu. Eli jos haluatte julkaista tuonne ottamianne kuvia niin laittakaa tulemaan tom(ät)arppe.net niin lisään ne todella mielelläni. Laittakaa mielellään hieman missä, milloin ja mikä tietoja kuvien mukaan. Voin myös mahdollistaa sen että voi itse latailla ja ylläpitää kuvat suoraan galleriaan.

Hommasin itse DV kameran tuossa vähän aikaa sitten joten tulen ilman muuta lisäämään tuonne myös videopätkiä. Ilmailuvideopätkiä kyllä netistä löytyy mutta ovat valitettavasti yleensä, arvaatte kyllä, onnettomuuksista tai läheltä piti tilanteista.
Tosin muitakin löytyy ja vielä Suomestakin käykää katsomassa http://www.kuppilatiima.org/ sivuilta "Suuri purjelentovideo" ja "Atol-Video" siinä hyviä esimerkkejä positiivisista lentovideoista  :yee:
 
Terveisin
Tom Arppe

Toma

Lisäsin tuonne Ultrakevyt puolelle nyt vaatimukset sivun, nimi on tylsä...  jos joku keksii miten yhdellä sanalla tuon sisällön voisi kuvata paremmin niin kertokaa ihmeessä. (yhdellä sanalla siksi että menu näytää huonolta jos siinä on pidempi lause)
Siinä kerrotaan lyhyesti ultrakevyt harrastuksen aloittamisen vaatimuksista ja jos aloittamispäätöksen tekee niin mitä koulutus lyhykäisyydessään  sisältää.
suora linkki sivulle on
tässä

Oliko tämä suunnillen mitä sinulla oli mielessä?
Terveisin
Tom Arppe

Jyri Huttu

Voisiko linkki olla vaikka "briefing"?  B)

Hyvä, nyt löytyy asiallinen tietoisku lyhyessä muodossa. Uskon, että varsinkin lääketieteelliset vaatimukset kiinnostavat ihmisiä, sillä yhä moni todellakin luulee, että silmälasit ovat este. Lisäksi koulutusohjelman sisältö luulisi kiinnostavan, joka on tuossa hyvin esillä.

Nyt pitäisi saada kaikkien lajien vastaava tieto näkyville vastaavanlaisen linkin takaa. Miksei voisi vielä miettiä kaikkien lajien yhteistä "lajibriefing"-linkkiä, jonka takaa löyisi yhdelle sivulle istutettuna kaikki elintärkeä kustakin lajista. Tuomisen tapaan esimerkiksi laatikoituna. Alla (liitteenä) minun näkemykseni briefing-boxista, taitaa tulla vain liitetiedostona kun nähtävästi kuvan laittaminen tähän tekstin sekaan ei tässä galleriamoottorissa onnistu.

[email protected]

LAPFC-lennonvalmistelusovellus, 2. sija valtakunnallisessa Octopus-mobiilisovelluskilpailussa 17.5.2006.

Jyri Huttu

#5
No onnistuihan se näemmä.

Boksi on harjoitustyönä tekemäni sivuston väreihin #336699 ja #FF6600 mietitty ja itsessään täysi laatikko. Voisivathan ne tämäntyyliset elementit hyvällä silmällä tehtynä sivuille sopiakkin, kunhan vain katsoo värit kohdalleen?

EDIT: Ja jotta saadaan selkeä tietovirhe pois sivuilta, "Ultrakevyt"-linkin takaa löytyvän tekstin sisältämä virheellinen "60" kyllä pitää muuttaa 48:ksi. Ja kun vielä nahistellaan, niin ainakin yksi triken kuva mukaan!  :angry:  :D  
[email protected]

LAPFC-lennonvalmistelusovellus, 2. sija valtakunnallisessa Octopus-mobiilisovelluskilpailussa 17.5.2006.

Toma

Zorry, ei ollut missään nimessä tarkoitus väheksyä A-puolta :(  nyt on trike myös mukana..
Nyt löytyy myös pari briefing boxia Ultrakevyt ja Experimental puolella ja huomaamasi asiavirheet on korjattu.

Peräänkuulutan vielä kaikilta teiltä kynäniekoilta hyviä tarinoita Ultrakevyt ja Experimental lentämisestä, olen aivan varma että teillä on jossain laatikoiden syövereissä, (tai ainakin muistin syövereissä) hienoja innostavia tarinoita vuosien varrelta jotka inspiroisi uusia lentäjiä. (mieluiten kuvien kera)
Terveisin
Tom Arppe

Jyri Huttu

#7
www.windsandwings.com
www.trikepilot.com

Tarvitsee vain kaksi kevytlentokonetta ja mielellään pari ylimääräistä kaveria kuvaamaan. Jos ei halua näin hienoa (ja aikaa vievää), niin perus-dikipokkarillakin saa aikaan mitä vain. Ja ne kaverin kaverin tytöt ja pojat kyytiin, sekös vasta inspiroi.

Mainio brifing-box -toteutus, Toma. Ja samainen joka lajin alle? Kai joku ylläpitää kokonaisuutta, jolle idean voisit tyrkätä?

EFSO tarjoaa muuten valoa lentämiseen vuorokauden joka tunnilla näinä aikoina, miksette ole kaikki täällä?  :blink:
[email protected]

LAPFC-lennonvalmistelusovellus, 2. sija valtakunnallisessa Octopus-mobiilisovelluskilpailussa 17.5.2006.

masal

Joo hyvät briefing boxit, mutta yksi virhekin siellä vielä on. Eli experimental toiminta / rakentaminen EI VAADI PPL-lupakirjaa. Experimental koneen voi tehdä myös muuhun kuin normaaliluokkaan. Eli oikea ilmaisu olisi että Experimental -koneella lentäminen vaatii kyseisen luokan lupakirjan UPL, PPL, Autogiro, Heko... Itse esim. lennän omatekoisella experimental -koneellani eikä minulla ole PPL lupakirjaa, eikä sitä kukaan ole vaatinutkaan ;)
Markku Salminen

Toma

Shh älä kerro etteivät huomaa :P

Ei oikeassa olet, hyvä huomio, onhan experimental koneina vaikka mitä, muutin lauseen niin että Lentäminen vaatii ko. tyypin lupakirjan.
Terveisin
Tom Arppe

Powered by EzPortal
Powered by SMFPacks Menu Editor Mod