OH-MAE

Aloittaja Markku Hiedanpää, kesäkuu 02, 2005, 21:59:25

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 2 Vieraat katselee tätä aihetta.

Markku Hiedanpää

Jouni Kantojärven -99 aloittama Maulen uudelleenrakennusprojekti nousi siivilleen Hyvinkäällä tänään (2.6.2005).
Maule M7-235 mod. OH-MAE projektin rakentaja on Jouni Kantojärvi ja valvojana toimii Veijo Pääkkönen, jotka molemmat ovat Finnairilla työskenteleviä tekniikan ammattilaisia, joten rakennus- ja muutostyön laatukin oli sitä. Lentokone sai luvan ilmailuun torstaina iltapäivällä ja Jouni aloitti välittömästi koelennot tutustuakseen uudelleenrakennetun ja modifioidun koneensa muuttuneisiin ominaisuuksiin. Kone tuotiin maahan -90 luvun alussa lappiin vesilentokoneeksi turisteja kuljettamaan ja se tuhoutui -90 luvun lopussa vesilento-onnettomuudessa. Kone rakennettiin uudestaan lähes tyyppikilven ympärille samalla muuttaen rakentajansa mieltymyksiä vastaavaksi:
koneen runkoa jatkettiin parikymmentä senttiä, sivuperäsimen pinta-alaa kasvatettiin (n 40%), laskusiivekkeitä levennettiin, siivenkärjet muotoiltiin omaperäisesti uudelleen jne. ensilennon perusteella muutokset onnistuivat ja toivat niitä ominaisuuksia joita kaikki maule-lentäjät kaipaavat.
Koneella jatketaan nyt sovittua koelento-ohjelmaan ja se tulee saamaan aikanaan alleen harrasterakennusluvalla rakennettavat sukset ja amfibiokellukkeet.

Kari Talvio

Onkos tuosta koneesta ennen jälkeen kuvia vielä olemassa? Kuulostaa mielenkiintoiselta ja melko isotöiseltä.
Onkohan työtunneista pidetty kirjaa?
Kari Talvio, Tampere

vjhl

OH-MAC ( M5-235C ) sen sijaan kerää pölyä autotallissa jo viidettä vuotta.  Kone oli sinänsä ihan ok kunnossa,  mutta vanha maalaus lohkeili ja lähti siivistäkin isoina paloina.  No eipä muuta kuin vaihdetaan uudet kankaat ja maalataan, helppo juttu.  Soitellen sotaan...
Hyvinkäällä kone purettiin ja runko hiekkapuhallettiin ja maalattiin, mutta se jatko omin voimin on jäänyt käytännössä tekemättä. Ei nyt tänään , ehkä huomenna tai ensi kuussa jne..

No, pitänee alkaa etsiä syksyllä uutta kotia koneelle,  hydraulisuksetkin saa mukaan.

immelmann



Jonen tuntien jokainen minutti on kirjattu ylös ja jokainen työvaihe myös. Eikö kaikki muutkin pidä

rakennuspäiväkirjaa?

Andre

Tuomas Kuosmanen

MAE:sta on kuvia FSNordicissa, komea peli siitä tulikin kuin mikä!

http://www.fsnordic.net/discussion/index.p...;threadid=40497

//Tuomas

Powered by EzPortal
Powered by SMFPacks Menu Editor Mod