Ilmailu-lehden uudistus

Aloittaja Arto, syyskuu 14, 2012, 10:24:45

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Arto

Uudenlainen Ilmailu-lehti putkahti postiluukusta.
Oikein onnistunut uudistus, raikas ja nykyaikainen!
Arto

jkarjanl

Kun nyt otit puheeksi...

Suoraan sanottuna en pitänyt. Ulkoasu oli kyllä nykyaikainen ja varmaan raikaskin, mutta sisältö... ei hyvä, ei tosiaan. Tuntuu siltä että lehden kohderyhmäksi on tieten tahtoen pikkuhiljaa vaihdettu ilmailusta kiinnostuneet ulkopuoliset, ei suinkaan ilmailua jo harrastavat liiton jäsenet. Juttujen tietopuolinen anti on yleensäkin viimevuosina köyhtynyt aika lailla, ja tässä uudistuksessa otettiin taas iso askel huonompaan suuntaan. Kyseessä on kuitenkin edelleen JÄSENLEHTI, eli jo valmiiksi jäsenille tehty, kapean sektorin julkaisu. Mielestäni juttuja ei silloin edes tarvitse kirjoittaa niin että äitinikin ne ymmärtää.

Toivoisin että jäsenmaksuillani kustannettu lehti olisi semmoinen minkä parissa voisin syventää omaa osaamistani ja ymmärrystä ilmailuun liittyvissä asioissa. Aihepiiri voi puolestani vaihdella AN-pulttien mitoituksesta turbulaattoriteippien asennukseen, sääopin syventämisestä pakkolaskun suorittamiseen taikka opastaa ilmatilajaon ja radiofraseologian karikoiden välttämiseen. Saitte varmaan juonen päästä kiinni? Pelkään että hetken kuluttua lehden voi lukea kannesta kanteen oppimatta yhtään uutta asiaa, eikä siinä tosiaan silloin auta moderni ulkoasu sekä ulkopuolisia kosiskelevat, helposti ymmärrettävät mutta valitettavan köykäiset tekstinpätkät valtavankokoisten valokuvien ja havainnepiirrosten seassa!

No pessimisti ei pety, ja ehkä tilanne ei ole noin paha. Mutta tuollaisia mietteitä minulle tuli uudesta lehdestä, ehkä joku toinen on kokenut sen täysin eri tavalla.

Ilkka R

Jep olipahan tosiaan uudistus.

Tollasia  samanlaisia myyntiesiteitä putkahtaa vähän väliä postista mm. Land Rover on samanlainen liekö samojen tekemä kaunis kuin mikä päältä ja tyhjää täysi. Oikeesti pisti vihaksi että jäsenlehti on ajettu tuohon jamaan. Lehti tehty johonkin hammaslääkärin tai parturin odotustilaan ilmailusta tietämättömien selailtavaksi, uskomaton suoritus!  No palutettahan siitä saa antaa ja annetaan toivottavasti. Jos lehti jatkuu tollasena niin tulevaisuudessa haen kiskalta jos katson tarvivani.

palmi

Jkarjanl osui mielestäni hyvin oikeaan mitä lehdeltä haluaisin.
Itse luen englantilaiset Flyer ja Pilot lehdet ipadistä jokakuukausi suosittelisin ottamaan mallia kyseisistä lehdistä.
App storesta saa ladattua lehdet.

Ilkka R

Toin jo tossa oman näkemykseni uudistuksesta mutta tuli sitten ajatus mieleen.
Toma miten on onnistuisiko jonkinlaisen verkkolehden teko helpolla? Eli ajatukseni oli että kun niin minulla kuin varmaan monella muullakin olisi pienen jutun aihetta silloin tällöin ja porukalla melko hyvät kamerat niin video kuin tavalliset niin voisi porukka laittaa omia juttujaan esille, vaikkapa vain videon muodossa tms. Löytyisi varmaan joka saralta jotakin. Näin saisimme harraste juttuja harrastajille ja löytyisi kone esittelyjä ja tekniikkatietoutta myös aloittaville ilmailijoille.  Tottakai homma vaatii rohkeutta pistää juttu esille mutta kuitenkin. (esim tuo rotax sytytys kuvio)

kopterikuski

Tänne ILMAILUFOORUMI´lle voi kirjoittaa kolumneja ja kokemuksia, laittaa tutkittua tietöa ja käppyröitä.  Se kai on ollut foorumin alkuperäinen. vilpitön tarkoitus. Ongelma on siinä mitä ja kuinka kirjoitat, mitä arvostelet; sensuuri iskee päälle, tulee munalukkoja - et saa kommentoida ja Lappeenrasta tule tulikomentoja kuinka täällä tulee käyttäytyä.

4trade

#6
Lainaus käyttäjältä: kopterikuski - syyskuu 16, 2012, 07:55:16
Tänne ILMAILUFOORUMI´lle voi kirjoittaa kolumneja ja kokemuksia, laittaa tutkittua tietöa ja käppyröitä.  Se kai on ollut foorumin alkuperäinen. vilpitön tarkoitus. Ongelma on siinä mitä ja kuinka kirjoitat, mitä arvostelet; sensuuri iskee päälle, tulee munalukkoja - et saa kommentoida ja Lappeenrasta tule tulikomentoja kuinka täällä tulee käyttäytyä.

Hieman ohi topicin, mutta muistellaanpas lähimenneisyyttä.....Veikko, valitat aina kuinka sinun suusi on suljettu ja kielenkantasi lukittu foorumin toimesta....siis sensuroitu. Tuota on tainnut tapahtua kerran tai kaksi. Itsesensuurisi on kuitenkin koskettanut huomattavasti enemmän sinua kuin varsinainen foorumin toimesta tapahtunut toiminta. Tuo itsesensuuri, minkä tulisi toimia jo kirjoitusvaiheessa, eikä vasta jälkeenpäin.

On hieman ristiriitaista että sensuroit itse omasta toimestasi omat (arvokkaat?) mielipiteesi, ja sitten valitat siitä että et saa ääntäsi kuulumaan ja sinua sensuroidaan. Keskustelimme aiheesta täällä viimeksi.

Ehdotan siis hieman itsetutkiskelua oikeudestasi valittaa kyseisestä aiheesta, koska toimit itse omalla kohdallasi samoin (sensuroit itseäsi) kuin tämä julma foorumi sinua kohtaan  ;D
Quidquid Latine dictum sit, altum videtur

Arto

...mitä mitä..? Täällähän taitaa olla liuta vanhoja jääriä, jotka vastustavat kaikkea ja etenkin muutosta. Ennen oli kaikki paremmin, kesätkin oli lämpimiä toisin kuin nyt! Ja sokeri suli suussa.

Lukaiskaakapas tästä uudistuneesta lehdestä vaikka artikkeli sähkömoottorilla varustetusta purjekoneesta. Siinä on ihan tarpeeksi tekniikkatietoa ja lisäksi niin hyvin kirjoitettu juttu, että lukija miltei tuntee olevansa koneen kyydissä. Meikäläinenkin, joka ei ole ikänään purjekoneessa istunut.

Ja olen edelleen sitä mieltä, että lehtiuudistus oli tosihyvä juttu!
Arto

Lauri

Enempää turinoimatta, nyt mentiin mielestäni huonompaan suuntaan. Jotenkin tuntuu, että 90 luvun lehdissä oli enemmän asiaa...
Lauri

Powered by EzPortal
Powered by SMFPacks Menu Editor Mod