Ultra-a koulutus suomessa?

Aloittaja JoniT, elokuu 08, 2012, 17:16:28

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

JoniT

Olen kolunnut lähemmäs parin viikon ajan tietoa ultra-a luokasta ja siihen liittyvästä koulutuksesta. Ja täytyy sanoa, että kamalasti on työtä teettänyt. Eniten tietoa itse lentämisestä on löytynyt jenkki- ja brittisivustoilta, mutta itseäni kiinnostaa tuo toiminta suomen maaperällä.

Eli ihan tuoreita perustietoja hakusessa: Ketkä järjestää ultra-a koulutusta, miten kauan koulutus kestää, paljonko koulutus maksaa ja mitä vaaditaan esimerkiksi valvotussa ilmatilassa lentämiseen jne.? Tietoahan netti on väärällään, mutta hankalasti vain löydettävissä.

Se miksi aloitin uuden ketjun enkä vain soittanut jollekin asiasta tietävälle henkilölle, on tämä: Joku muukin saattaa olla kiinnostunut ja helpotusta tarjoten asiat voisi koota samaan viestiketjuun. Ketjun voi tietysti dumpata, jos olen missanut jonkin oleellisen tietokanavan josta kaikki ko. ja pl. asiat voisivat ilmetä.

Sekin on hieman hämärän peitossa, että mitä muita välittömiä ja välillisiä kustannuksia ultra-a:lla lentely tuottaa (kaluston hintoja kyllä löytyy uusista ja käytetyistä pilvin pimein). Jos joku jaksaa vastata näihin ihmettelyn aiheisiin, niin se olisi suureksi iloksi itselleni ja ehkäpä muillekin asiasta kiinnostuneille aloittelijoille.

juhan

Helpoiten luultavasti tietoa tosiaan saisi soittamalla kerhoille... Koulutuksen kesto taitaa paljon olla kiinni opettajan ja oppilaan aikatauluista, muutamasta kuukaudesta eteenpäin jopa vuoteen tai yli. Hinnnoista en tiedä, ehkä joku tonni. Valvotussa ilmatilassa lentämisessä samat oikeudet ja velvollisuudet kuin isommillakin... vaatimuksena ainakin kaksipuolinen radioyhteys :) A-luokan koulutusta antavia kerhoja vain taitaa olla kovin vähän.

Teuvo Honkanen


Lapinlahden ilmailijat tarjoaa A-luokan ultra ja muita liidin luokkaan kuuluvien koulutusta.Opettajana toimii Heikki Pimiä 0400-637802 ja tietoa lajista antaa Tapani Kokkonen 0400-532355.Koulutuksen hinta koostuu opettajan kuluista ja koneen käytöstä ja kesto oppilaan aikataulusta ja ehkä eniten sääoloista.Parhaimmillaan kesto 2-4 viikkoa.Kerhon koneen maksu n.400 E/vakuutuskausi+ kerhon koulutusmaksu n200E.Opettajan maksuista sovittava erikseen.Jos intoa riittää ja taidon karttuessa voi mahdollisesti ostaa osuuden tällä hetkellä yksityisomistuksessa olevaan Super Ultraan Quik 912 100 hv.Tällä lentää jo matkalentoa parhaimmillan 200km/t.Eli nyt on helppo ja halpa aloittaa A-ultra harrastus.Tässä olisi mahdoton antaa vastauksia kaikkiin kysymyksiisi kun juuri tämä laji elää tällä hetkellä muutosvaihetta(onneksi helpompaan suuntaan)ja tieto saattaa olla jo huomenna vanhaa.Soittamalla noihin numeroihin pääset eteenpäin asiassa.Tervetuloa Lapinlahdelle tutustumaan harrastukseen.

Teuvo Honkanen 0400-906259
Lapinlahden ilmailijat r.y       

JoniT

Kiitos Teuvo vastauksesta, juuri tällaista tuoretta tietoa olen etsinytkin. :thumbsup: Koska näiltä sijoiltani en ole painopisteohjatun koulutukseen ampaisemassa ja kyseinen tieto voisi muitakin kiinnostaa, niin en ole soittokierrosta tehnyt.

Vaikuttaako tuo talvi muuten koulutukseen ja onko ylipäätänsä mahdollista saada koulutusta talviaikana Lapinlahdella? Meinaan, että olisiko enemmän varaa valita lentoaikoja ja talvilomatkin voisi hyödyntää paremmin? En toki kaihda nättejä ja lämpimiä kesäpäiviä, mutta kesäaika tuppaa menemään muissa puitteissa.

Teuvo Honkanen


Meillä ilmeisesti käy, niin että ensi talvena kenttä aukaistaan vasta maaliskuun aikana, koska roudan sulaminen kestää muutoin useamman viikon ja näin huhtikuussa hyvien kelien aikaan ei pääse lentämään.Maaliskuussa routaa ei enää muodostu ja kuivuminen on nopeampaa.Vaikkakin talvipakkasella keli olisi tyyni ja koulutukseen muutoin sopivaa.Kylmyys on tietenkin hidaste.

Tepi

Powered by EzPortal
Powered by SMFPacks Menu Editor Mod