Tiivistekokeiluja

Aloittaja 4trade, huhtikuu 18, 2012, 14:19:03

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

4trade

Olen miettinyt talven aikana käyttäväni Sikaflex tyyppistä tiivistysmassaa lentokoneen tiivisteinä. Tuo tavara kestää laadusta riippuen 3-6 kg neliösenttimetri vetoa....ja se kestää kulutusta huomattavasti. Lisäksi tuo tiivistemassa on helppo ja nopea asentaa. Tulipellin tiivisteen teko esimerkiksi ottaa aikaa reilun minuutin.

Tavara käy hyvin ohjaamon tiivisteisiin kuten myös vaikka ohjainpintojen saumoihin. Se on helppo korjata, vuolaisee vaurioituneen pois ja vetää uuden tilalle. Sitä voi leikata veitsellä tai saksilla, sen saa vedettyä suuttimesta riippuen aina sopivan korkuiseksi ja paksuiseksi tarvitsemaansa paikkaan ym.....

Kävin pyytämässä 1/2 tuuman putkeen kevedoksen Lahden autolasi keskuksesta. Tuo on tehty niiden omilla lasin liimaamiseen leikatuilla suuttimilla, joka tekee n 20 mm korkean tiivisteen. Itse aion tehdä tarkalleen sellaisen suuttimen kuin tarvitsen tiivisteen olevan, kunhan se aika koittaa. Polyuretaani pohjainen massa on todennäköisesti parempaa tarkoitukseen kuin tuo lasiliima, mutta tuolla sain hyvän testikappaleen. Mikäli asia kiinostaa muitakin, tuolla on tarkkakätisiä miehiä jotka palvelee kyllä: http://www.autolasikeskus.fi/sivu.php

Laitan muutaman kuvan. Putkessa oleva musta aine on enimmäkseen lasiliiman pohjustusainetta. Leikkasin profiilikuvassa olevan palan vuorokausi tiivisteen vetämisen jälkeen, joten se on sisältä vielä märkä, silti sitä voi taivutella ja puristella miten lystää....en malttanut odottaa  ;D
Quidquid Latine dictum sit, altum videtur

ari

Siis, ajattelit pursottaa tiivistenauhaa/-profiilia, mahdollisesti kiinnittäen sen samalla, joltain profiilipinnalta, pintaan kiinni?

Etkä tarkoita kahden pinnan kiinnittämistä toisiinsa joustavalla materiaalilla.

4trade

#2
Ajattelin tehdä sen kuten testitiivistekin tehtiin....eli leikata Sikaflex tuubin suutin halki ja pursottaa tiivisteen suoraan tulevalle pinnalle. Massa jää valmiiksi tiivisteen muotoon ja kuivaa siihen kiinni. Tarvittaessa madallan tuota saksilla sopivaan korkeuteen. Helppoa kuin heinänteko!

Tuossa on tarkoitus pursottaa Sikatuubista metritiivistettä suoraan tarpeeseen, helposti, nopeasti ja siihen minne tarvitaan.
Quidquid Latine dictum sit, altum videtur

ttorri

Mitä meinaat tiivistää?

I On olemassa ihan pursotettavia tiivisteaineitakin.
II Valmiit tiivisteprofiilit voivat olla kevyempiä. Sikaflex on vissiinkin enemmän liima kuin tiiviste(massa) vaikka sellaisenakin toimisi.


4trade

Ajattelin tehdä koneen kaikki tiiviisteet tuosta Sikaliimasta. Tulipelti, ohjaamo ym....ehkä vielä tuollainen tiivistepalko takasalkoon tiivistämään siivekkeet myös.
Quidquid Latine dictum sit, altum videtur

Powered by EzPortal
Powered by SMFPacks Menu Editor Mod