eroavaisuuskoulutuksista (PPL)

Aloittaja kalle vaaraniemi, kesäkuu 24, 2011, 09:20:49

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

kalle vaaraniemi


Terve,

Yrittäessäni tavata itse JAR-FCL tekstiä pähkiessäni milloin vaaditaan konetyypistä toiseen (SEP) siirryttäessä eroavaisuuskoulutus, yllätyin kun en enää löytänytkään taulukkoa koulutusta vaativista ominaisuuksista. Tarkemmin tutkiessani huomasin, että viimeinen revisio, josta se löytyi oli Muutos 3, 1.7.2003.

No, kyselin asiasta Trafilta ja reilun 2 kuukauden kuluessa sain vastauksen:

"Kiva, että yriti selvitellä itse. Olet oikeassa; JAR-FCL:stä listaa ei enää löydy, mutta löytyy EASA:n sivuilta http://www.easa.europa.eu/ws_prod/c/c_oeb_general.php ."

Tarkemmin kyseinen taulukko, siis eroavaisuuskoulutusta vaativat ominaisuudet SEP koneissa, löytyv osoitteesta (taulukko 10 sivulla 6):

http://www.easa.europa.eu/certification/flight-standards/doc/oeb-general/List_of_Aeroplanes_class_and_TR_and_endorsement_list.pdf

Kysymys muille asian kanssa pähkäilleille: oletteko kyseiseen dokumenttiin törmänneet ja miten osasitte hakea sitä?

t. Kalle

pimattil

Lainaus käyttäjältä: kalle vaaraniemi - kesäkuu 24, 2011, 09:20:49
Kysymys muille asian kanssa pähkäilleille: oletteko kyseiseen dokumenttiin törmänneet ja miten osasitte hakea sitä?

Hienoa myyrän työtä Kalle. Muistan kanssa johonkin vastaavaan listaan joskus törmänneeni, mutten kyllä olisi sitä välttämättä osannut etsiä tuolta. Joskin koska olisin kyllä muistanut valtaosan noista konetyypeistä (tai tarkemmin tuo mainitsemasi taulukko 10 ominaisuudet), joihin tuo eroavaisuuskoulutus vaaditaan, niin tuosta juuri Googlella kokeilin ja löysin ko. listauksen. Jo ensimmäinen hitti olisi ollut riittävä ja ko. EASAn lista olisi ollut kuudes osuma. Oleellinen ero on myös hakuajassa, jos TraFilta meni 2 kk ja Google käytti 0.11 sekuntia hakuun.  :2funny:

Mutta nyt kun tämä lista on kaivettu tänne esille, niin käytetään kaikki sitä hyödyksemme.
- Pirkka -

t.a.t.u

Linkki ajantasaiseen versioon päivittyy tälle sivulle: http://www.easa.eu.int/certification/flight-standards/OEB-general-typeratings-list-licence-endorsement-list.php   -> List of Aeroplanes - Class and Type Ratings and Endorsement list

En jaksa vanhaa JAR-FCL:ää edes avata, mutta sen tiedän katsomattakin, että EFIS ja SLPC siitä vuoden 2003 versiosta varmasti puuttuvat, eli jonkin verran on muutostakin tullut.

Powered by EzPortal
Powered by SMFPacks Menu Editor Mod