mistä autobensa lupa

Aloittaja palmi, helmikuu 26, 2011, 14:57:36

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

viper

Lainaus käyttäjältä: marko.p - maaliskuu 22, 2011, 20:19:33
Nesteeltä löytyy myös pienkonebensiiniä ei sisällä viinaa säilyvyys ongelmia ei ole, saa tilata 200l astioissa.
Onko joku kysellyt hintoja ja toimitus ehtoja?

Tulee myöhemmin ilmeisesti ihan asemille jakoon: http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2011/03/harvoin_ajaville_uusi_95-oktaaninen_bensiini_2451866.html?origin=rss
Hinta on tietysti kalliimpi kun muissa bensiineissä, mutta ei sentään 100ll:n 2,7+ euroa ;D
Tuolta löytyy tuotetiedote: http://www.neste.fi/tuotteet_tuotelistaus.aspx?path=2589;2655;2710;2772;2777;2708;10164;10166&trnro=130

Asteroid

Tällä hetkellä pienkonebensiinin hinta on 3,5 - 4 eur/l. Tätä olenkin muuhun pienkonekäyttöön hankkinut jo vuoden ajan. Saatavuus on ollut 5 - 10l kannuissa sekä 2t että 4t bensiiniä, 2t bensiinin ölynlaadusta vain ei ole tietoa. Saatavuus joiltain huoltoasemilta, rautakaupoista, varaosaliikkeistä, veneliikkeistä, joillain on joillain ei, tuotenimet vaihtelevat. Sama hinta kuin lamppuöljyllä eli kerosiinillä ja sama Nesteen puhdistetulla bensiinillä LIAV 110. Nesteelle jätinkin nyt kyselyn 98 - 95 alkoholittomasta polttoaineesta, (edellinen kysymys olikin tuo LIAV 110 jota jo sainkin heiltä tilattua) saatavuus, määrät, tilaus, ehdot, vai saako ollenkaan ? Vielä en vastausta ole saanut.

Terv Pekka K.

mattir

Kannattaa muistaa että kyseessä on pienkonebensa, kilpavenepuolella (Kilpaveneilylehti 1/11, s.25, kilpaluokka T400) ovat mananneet litkun toimivuutta. Vaatii ainakin koneeseen erilaiset säädöt (ja tulpat?) verrattuna normibensaan jos viimeinenkin polle halutaan koneesta irti. Asiasta en enempää tiedä pisti vain silmään kun itsekkin olen tuota pienkonebensaa pitänyt parhaana.


Edit: lukeehan se selvästi tuossa selosteessakin:

"Siirryttäessä
käyttämään autobensiinejä kevyempää
ja hapetonta pienmoottoribensiiniä,
saattavat moottorit vaatia seossuhteen
säädön."

Asteroid

Niin en tuota pienkonebensiiniä ole vielä edes lentokäyttöön ajatellutkaan, vaan teinkin Nesteelle kyselyn tuosta 95 / 98 alkoholittomasta autobensiinistä.  Moottorivalmistajan hyväksymillä bensiineillä ja tulpilla on lennettevä, Piste. Mutta tilanne on huolestuttava, moottorivalmistajat eivät varmasti tähän polttoainekemiaan ehdi mukaan, testaamaan, suunnittelemaan ja valmistamaan laitteitaan. Millä mootoreilla ja polttoaineilla tulevaisuudessa Ultrilla, Traikeilla ja Experimentaaleilla lennetään ?  Joten aiemmin heittämäni kuvaliite kaiken polttavasta Biohirviöstä ei ollut pelkästään huumoria. Jos nyt suunnittelee Exp. projektia niin minkä moottorin siihen valitsee ???  :huh:
Muokkaus: edelläolleesta unohtui vielä että myös lentokoneenvalmistajan hyväksyntä pitää olla muille polttoainelaitteille, valmistaja voit olla myös itse mikäli experimentaalin tankit sun muut olet itse valmistanut.
Terv Pekka K.

t.a.t.u

Lainaus käyttäjältä: mattir - maaliskuu 22, 2011, 18:11:30
Kerosiini ei tästä maailmasta ihan heti lopu... ja verottajakin pitää näppinsä erossa.

Verottaja pitää näppinsä erossa, jos kerosiinia käytetään esimerkiksi lentoyhtiössä kaupalliseen ilmakuljetukseen tai lentokerhossa koulutukseen. Sen sijaan muusta hurulentämisestä maksetaan kyllä veroja ja muita veroluonteisia maksuja, vieläpä byrokraattisemmin kuin 100LL:stä, koska polttoaineen ostaja joutuu tekemään itse ns. valmisteveroilmoituksen ostamastaan polttoaineesta, jonka jälkeen tulli lähettää laskun, josta luultavasti on eräpäiväkin mennyt siinä vaiheessa kun lasku saapuu perille, jne...

JET A-1:n todellinen hinta on tällä hetkellä 83,46 snt/litra korkeampi, kuin sen myyntihinta lentoasemalla, eli se on esimerkiksi dieseliä kalliimpaa (esimerkiksi Malmilta ostettuna n. 1,99 eur/litra).

mattir

Justiinsa joo, valmistevero  on siis justiinsa päinvastoin kuin autobensaa käytettäessä :-(

Asteroid

Nyt sain Nesteeltä vastauksen. Alkoholitonta 95 tai 98 bensiiniä ei ole saatavana eikä voi tilatakaan. Saatavana on Neste-pienmoottoribensiini 95SE, mutta koostumus ei ole samaa. Vastauksen loppuosa olikin yllättävä : kysy Shell:iltä. No kysytään sieltäkin saisiko tilauksesta alkoholitonta V-Poweria. Tuo 95SE nähdäkseni olisi pelastus siihen pitää vain saada Rotaxin kommentti ja lupa ja mahdolliset tarvittavat säätömuutokset. Muussa käytössä tämä on jo hyväksi koettu ilman mitään muutoksia moottoreissa, Suomen Rotaxin edustajako kyseisen paperin                                               http://www.neste.fi/doc/130130_fi.pdf  Rotaxille toimitta ihmeteltäväksi. Näillä asioilla kun on jo kiire sillä aivan varmasti ei kaikille korpikentille 100LL:ää  tai korviketta kyllä saada sellaisissa määrissä ja menekissä että kenellekään myynti olisi kannattavaa.

Terveisin Pekka K.

Andrei Simonievits

Tänään mitattua: Teboilin 98:ssa 2,5% etanolia. Saman paikan muutaman viikon takainen tulos 2,2%.

Andrei Simonievits

Eilen mitattua: Savonlinnan Shellin V-poverissa etanolia 4%.

hannuvir

Nesteen pienmoottoribensiiniä saatavissa mittarista Helsingissä Eläintarharhan Nesteeltä ja Porvoossa Asentajantien asemalta.
Huhujen mukaan hinta olis 1.90 E/L

Powered by EzPortal
Powered by SMFPacks Menu Editor Mod