Ähtärissä uusi kevytlentopaikka

Aloittaja sasmox, helmikuu 01, 2011, 23:09:47

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

sasmox

Ähtäriin on valmistunut uusi kevytlentopaikka. Kenttä sijaitsee noin 5 km Ähtärin keskustasta etelään. Lisätietoja uudesta lentopaikasta Ähtärin ilmailijoiden kotisivuilla. http://www.ahtarinilmailijat.net

Tervetuloa vierailulle!

Kuva kiitotiestä ja hallista.



Sijaintikartta ja lisätietoja kentästä:
http://maps.google.fi/maps/ms?hl=fi&ie=UTF8&source=embed&msa=0&msid=206617162676157267390.00049b3b48ba6d5721677&ll=62.512793,24.076023&spn=0.038427,0.132093&z=14

pimattil

- Pirkka -

Reijo Österberg

Lainaus käyttäjältä: pimattil - helmikuu 03, 2011, 09:51:52
Tyrkätkää kentän tiedot toki myös Lentopaikat.net:iin...
Ehdotin pari vuotta sitten, että sinne (Lentopaikat.net) lisättäisiin Iin kevytlentopaikka EFML (http://www.oulunkaari.info/iik/sivu/fi/efml/), ei tuntunut kiinnostavan.
-Reijo Österberg-

pimattil

#3
Lainaus käyttäjältä: Reijo Österberg - helmikuu 03, 2011, 11:20:14
Ehdotin pari vuotta sitten, että sinne (Lentopaikat.net) lisättäisiin Iin kevytlentopaikka EFML (http://www.oulunkaari.info/iik/sivu/fi/efml/), ei tuntunut kiinnostavan.

...ihan kuin Suomessa olisi liikaa kenttiä. Sen verran vähän täällä ilmailua on, että ei olisi paha kyllä kevytlentopaikkojakaan tuonne lykätä. :crybaby:
- Pirkka -

4trade

Toma, tehdäänkö tänne tuollainen koko maan kattava osio kaikista lentopaikoista/ kentistä ???
Quidquid Latine dictum sit, altum videtur

Toma

Voisipa tehdäkin, pitää vaan saada se semmoiseksi että sitä voi ylläpitää muutkin, minulla ei tahdo muuten riittää aikaa tehdä sitä "oikeata" työtä mistä ne vähäiset varat tulee että tätä ei niin halpaa harrastausta saa jatkettua  ;D

Ensimmäisenä tulee mieleen Google Maps:in hyötykäyttö, kuten tuossa jo Marko todistikin niin saisi hienot paikkatiedot piirrettyä suoraan kookkeliin. Se mikä vaan tekee tuommoisesta palvelusta todella käyttökelpoisen, on sitten ne paikallisten tiedot, mistä löytyy mitäkin, mitä saa tehdä ja mitä kannattaa välttää jne. Tuon tiedon kun joko lentopaikan omistaja tai paikallista käyttötietoa omaava saisi itse lisättyä, niin se olisikin hyvä ja suhteellisen paikkansapitävä palvelu.

Foorumi vaan ei ehkä ole silleen käyttäjäystävällinen paikka tuommoiselle tiedolle, kun se väkisinkin pirstoutuu hieman... tai noh, voisipahan se jopa onnistuakin, voisin tehdä uuden osion, hieman samaan tyyliin kuten huolto ja vikafoorumi , jossa olisi alakategorioina kaikki suomen lentopaikat jonne sitten tämän foorumin jäsenistö voi kirjoitella omasta lentopaikastaan kuvineen, linkkeineen ym. Mitä olette mieltä, toimisiko semmoinen?
Terveisin
Tom Arppe

Toma

VIelä tähän samaiseen aiheeseen liittyen

Jos ette ole tulleet suoraan ilmailfoorumiin vaan käytätte www.ilmailu.org osoitetta niin tuolla ylhäällä ILMAILUPALVELUJA menusta löytyy muutamia lentopaikkoja kuvaavia linkkejä

Jo tutuksi käynyt LENTOPAIKAT.NET   
Kirjasta sähköistetty SUOMENSELÄN PIENKENTÄT   
Pauli Salon ylläpitämä LENTOKENTTIÄ JA LASKEUTUMISKARTTOJA   
Ja tänään lisäsin tämän SUOMEN LENTOKENTÄT - GOOGLE MAPS   
Tuon viimeinen on jonkun Karin tekemä lisäily google mapsiin vuonna 2009. Minä vain viritin mahdollisuuden nähdä tuota mapsin MSID layeria suoraan ilmailu.orgin cms järjestelmäään

Tuosta Google maps tavasta voisi kyllä jotain jatkokehittää mutta sen ylläpitäminen on sitten taas yhden tai muutaman harteilla, paras olisi kun asianomainen itse voisi tuota tietoa muuttaa ja ylläpitää.
Terveisin
Tom Arppe

Matti Laukkanen

Hei kaikille ja onnea Ähtäriin mittavasta urakasta.

Selvennyksenä Iin ilmailukerhon puolesta, että ehdotimme EFML liittämistä luetteloon Lentopaikat.net sivuston pitäjälle jo vuosia sitten, mutta eivät julkaise kuin VFR Suomi listalla olevia kenttiä.

Otimme yhteyttä Finavia/ AIS ja vastauksena oli, etteivät enää julkaise kevytlentopaikkojen tietoja. Erikoista, eikö? Listalla kuitenkin kevytlentopaikkoja entuudestaan, Torbacka ja Mäntsälä.

Kevytlentopaikat ovat luvanvaraisia, mm. ympäristölupa vaaditaan ja ilmoitus Trafille, joten en oikein ymmärrä menettelyä. Meille myönnettiin tunnus EFML ja oma radiojaksokin 123.650.

Omasta mielestäni lentoturvallisuuden nimissä kevytlentopaikatkin pitäisi luetella virallisissa julkaisuissa, VFR Suomi ja ilmailukartoissa.

Nyt tiedot kentästämme löytyvät sivulta www.ilmailukerho.fi

Terveisin Matti Laukkanen / Iinik

Matti Laukkanen

Google Mappiin laittamalla  N65 18.0, E25 25.0 löytyy EFML

:)

Pauli

Paljonkos tuolla iin lentopaikalla on pituutta ja onko reunaesteitä? Mietin lähinnä sitä, että onnistuuko lentoonlähtö mopulla. Alashan aina pääsee...

Mikko Kartano

Google Earthin kartalta mitattuna 680m... :)

-m

Matti Laukkanen

Lainaus käyttäjältä: Pauli - huhtikuu 20, 2011, 15:00:31
Paljonkos tuolla iin lentopaikalla on pituutta ja onko reunaesteitä? Mietin lähinnä sitä, että onnistuuko lentoonlähtö mopulla. Alashan aina pääsee...

Kuvia EFML kiitotiestä löytyy www.ilmailukerho.fi/EFML.  Länsipäässä ei esteitä, itäpäässä puustoa 250m päässä kynnyksestä.

Kiitotie on "alamäkeä" lähdettäessä länteen

Soveltuvuus MOPUlle .... vaadittava kiitotie pituus löytyy koneen käsikirjasta   ^-^

Matti L

Hero

Ähtärin kenttä on käyttökelpoinen sorapinnalla vielä ... mutta ehkä jo kesäkuussa asfaltti alkaa lämmittämään...

Hero

Ähtärin uutta lentopaikkaa asfaltoidaan 26-31.5.2011 *0*, kenttä aukeaa taas uudelleen ensiviikolla ! Kentän kunto on varmistettava ennen vierailulle tuloa  (!)

Hero

Ähtärin kenttä on nyt asfaltoitu, kiitotiemerkinnät vielä puuttuvat *0*, varmistakaa  (!)kuitenkin puhelimella ennen vierailua

sasmox


juhan

Miten Iin lentopaikka sai oman tunnuksen ja jakson?? Tiedustelin samaa asiaa aikoinaan ja vastaus oli ettei kevytlentopaikka voi sellaisia saada! Olisihan se mukava jos sellaiset olisi.

Powered by EzPortal
Powered by SMFPacks Menu Editor Mod