Kertopuu salkotavarana?

Aloittaja 4trade, marraskuu 02, 2010, 15:26:19

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

4trade

Koska pitkä puutavara siipisalkoihin on hankalaa löytää, tuli mieleen kertopuu. Puutavara on tasalaatuista ja sitä saa kaikenmittaisena ja kokoisena salkoina. Ristiinlaminoituna sekä myös yhdensuutaisesti laminoituna tavarana.

Tuo kertopuu on hieman kevyempää (480 kg m3) kuin mänty keskimäärin (505 kg m3) suomessa. Miten on siis lujuuden laita verrattuna lentokonelaatuiseen mäntyyn tai sitkakuuseen? Mikäli tuota voisi käyttää salkotavarana katoaisi monella murheet puutavaran etsimisen osalta.

Voisiko joku vaadittavista lujuuksista ymmärtävä uhrata hetkisen aikaansa meidän tietämättömien hyväksi ja käydä vilkaisemassa tuolta:  www.finnforest.fi     kertopuuosiosta sen VTT sertifikaatin ja siinä annetut lujuudet---onko ne edes sielläpäin vaadittavaa lekopuu lujuutta, vai oliko koko ajatus ajanhukkaa.

Quidquid Latine dictum sit, altum videtur

Markku Koivurova

RT- kortin mukaan vetolujuus 35 MPa ja puristus sama. Lekopuulle vetolujuusvaatimus 95 MPa ja puristus 45 MPa (jotain outoa tuossa RT- Kortin speksissä on, puun puristuslujuus on yleensä n. puolet vetolujuudesta).

Joten ei käy.

4trade

Quidquid Latine dictum sit, altum videtur

ttorri

Tässä mitä mulle kerrottiin siitä UPM:n lekopuusta, ihan eri tavaraa kuin liimapuu.


Tässä puun testiarvoja :

- Testattujen näytteiden keskimääräinen kuivatiheys 498,5 kg/m3
- Vetolujuus syiden suuntaisesti 102 Mpa
- Puristuslujuus syysuuntaan oli 53,0 N/mm²
- Puristuslujuus kohtisuoraan syitä vastaan 5,5 Mpa
- Kosteus testin aikana keskimäärin 10,7 %



Sitten vielä Puukeskuksen tietoa tavarasta
Kiitämme tarjouspyynnöstänne.

Tuote        Lentokonepuu, mänty

Ominaisuudet    Röntgen läpivalaistu, 4-sivulta oksaton, kosteusprosentti 8 - 10 %. Nyt saatavissa pituudet 3,0 - 3,6 metriä.
        lujuus riittävä ilmailukäyttöön. alla testitulokset.

Koko        50x75 mm

Määrä        1 m3

Hinta        1220 € / m3 alv 22 % (4,58 € / m alv 22 %)

Toimitusaika    Tehtaalla on tuotetta varastossa. Varastokuorman yhteydessä noin viikko tilauksesta rahtivapaasti. Erikseen toimitettuna rahti on         122,00 € alv 22 % kuution erälle.

4trade

Kiitos! En tiennytkään (eikä varmaan moni muukaan) että Puukeskus ajaa jopa röntgenin läpi tuon tavaran. Toi lekopuun hommaaminen on siis nykyään suorastaan helppoa!
Quidquid Latine dictum sit, altum videtur

ttorri

ÖÖh. Tämä tieto oli sitten vuoden vanhaa. Sen jälkeen on tapahtunut jotain sahojen alasajoja eli Heinolan saha joka oli toimittaja ei ole enää.
Jorma Suksdorff ja Harri Suomalainen yrittävät järjestää uutta toimittajaa. Käsittääkseni UPM haluaa kuitenkin lekopuuta myydä, mutta ongelma
on siinä, mistä sitä voisi ostaa. Puukeskus Vantaalla osaa ainakin vastata siihen, saako sitä niiltä.

Mulla alkaa projekti olemaan siinä vaiheessa, että piirustukset saapunevat tällä viikolla ja työmaakin alkaa olemaan valmis vastaanottamaan
rakennustarvikkeita. Yritän pikkuhiljaa hankkia itselleni tuota leko-mäntyä. Kerron sitten kuinka kävi. Tarve on about 100kg netto. Vaikka laskee
isohkonkin hävikkiprosentin niin tollanen 1000 euroa kuutio ei ole paha hinta lentokoneen rakennuspuista. Epoksiinkin taitaa mennä enemän rahaa
(mittaritaulusta puhumattakaan)

Työmaa tulee sijaitsemaan Sipoossa, eli jos on rakentelijoita kulmilla niin ottakaa yhteyttä.

T

Powered by EzPortal
Powered by SMFPacks Menu Editor Mod