Hakemuksesta ilmoitusmenettelyyn ultrien 22,5 kg:n massankorotuksissa

Aloittaja Markku Hiedanpää, kesäkuu 30, 2010, 11:14:58

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Markku Hiedanpää

Uuden EASA:n perusasetuksen EY 216/2008 (20.2.2008) liite II on muuttunut ja sen kohdassa e) sallitaan ultrakevyiden lentokoneiden maksimi lentoonlähtömassan nostaminen 22,5 kg:llä eräissä tapauksissa jos lentokoneeseen on asennettu koko lentokoneen kantava pelastusvarjo.
Liikenteen turvallisuusvirasto päivittää ilmailumääräyksen AIR M5-10 lähitulevaisuudessa ja huomioi perusasetuksen liite II:n muutoksen.
Tilanteen ollessa muutosvaiheessa ja koska pelastusvarjon asennuksen voidaan arvioida edistävän lentoturvallisuutta, Liikenteen turvallisuusvirasto on päättänyt, että ultrakevyiden lentokoneiden ilmailumääräyksen AIR M5-10 kohdassa 2 määriteltyjä suurimpia sallittuja lentoonlähtömassoja voidaan ylittää perusasetuksen liite II:n määrittelyn mukaisesti 22,5 kg:llä.
Ultrakevyen lentokoneen omistaja voi nostaa ultrakevyen lentokoneen maksimi lentoonlähtömassaa toimimalla "Ultrakevyen lentokoneen maksimilentoonlähtömassan ylityslupa" päätöksen ohjeiden mukaisesti.

Huom ! korotusmahdollisuus ei valitettavasti koske vesikoneita, eli 1-paikkaisen vesikoneen maksimi lentoonlähtomassa voi olla enintään 330 kg ja 2-paikkaisen vesikoneen maksimi lentoonlähtömassa voi olla enintään 495 kg.

Katsoin että huomaako kukaan, joku sentään lukee näitäkin tekstejä ;-) (minun kirjoitusvirhe, kiitos huomautuksesta Reijo)

kts:
http://www.ilmailuhallinto.fi/files/lth/Uutistenliitetiedostot/ultrat_massanylityslupa.pdf
http://www.ilmailuhallinto.fi/uutiset?id=55090

Reijo Österberg

#1
Lainaus käyttäjältä: Markku Hiedanpää - kesäkuu 30, 2010, 11:14:58

Huom ! korotusmahdollisuus ei valitettavasti koske vesikoneita, eli 1-paikkaisen vesikoneen maksimi lentoonlähtomassa voi olla enintään 300 kg ja 2-paikkaisen vesikoneen maksimi lentoonlähtömassa voi olla enintään 495 kg.

kts:
http://www.ilmailuhallinto.fi/files/lth/Uutistenliitetiedostot/ultrat_massanylityslupa.pdf
http://www.ilmailuhallinto.fi/uutiset?id=55090
Korjataanko tuo 300 kg (maakoneet) luvuksi 330 kg (vesikoneet)?
-Reijo Österberg-

JuhLa

Hyvä tietää! Tuon vesikonerajan järkkymättömyys ei välttämättä aina pintamuistissa...

Powered by EzPortal
Powered by SMFPacks Menu Editor Mod