Lentokoulutusta Kajaanissa

Aloittaja Toni Heikkinen, maaliskuu 26, 2010, 09:11:51

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Toni Heikkinen

Terve! Onko Kajaanissa minkaanlaista lentokoulutusta? PPL olisi tarkoitus hankkia. Jos on niin minkä hintasta se olisi.

ppohja

Terve,
Ilmailuhallinnolta löytyy listaus koulutusluvan haltijoista,
http://www.ilmailuhallinto.fi/files/lth/Toimiluvat_ja_valtuudet/TRG_T1-8.pdf

Aikoinaan ainakin Kainuun Moottorilentäjät ry ovat vuonna 2002 päivätyssä listauksessa vielä kouluttaneet. Löytyvät myös SAR-tukikohtana, ks. http://www.lentopelastus.fi/kartta/hallpnews3.php?id=115

Ei kauheasti apua, mutta jos nyt edes jotain.

Antsu

Tietysti Kajaanista on matkaa Joensuuhun, mutta meillä alkaa viikon parin sisällä PPL kurssi, johon mahtuu mukaan.
Jos kiinnostaa niin soittele Timo Flink 045-1266630

pimattil

Ja Tonille vinkiksi, että Suomessa ei aivan hirveästi koulutusta ole tarjolla vaikka koulutusluvista voisi ehkä päätellä näin, joten kauemmaskin voi koulutusta joutua lähteä hakemaan.
- Pirkka -

Toni Heikkinen

Miten paljon suunilleen maksaa tämä PPL?

pimattil

Lainaus käyttäjältä: Toni Heikkinen - maaliskuu 30, 2010, 17:23:21
Miten paljon suunilleen maksaa tämä PPL?

Kannattaa suoraan kysellä järjestävältä taholta, mutta sanoisin että halvimmillaan Suomessa nykyisin ehkä siinä 8000 euron paikkeilla ja kalleimmillaan sitten vähän toistakymmentä tuhatta. Käytännössä jotain siltä väliltä. Tämä sisältää hinta sisältäisi lupakirjan käteen tyhjältä pöydältä lähdettynä.

Kallista? Elämä on ja harrastukset ovat vielä kalliimpia. Pitää kuitenkin asennoitua siten, että tuo alkupanostus on pieni kuluerä mitä tähän hauskaan harrastukseen tulee menemään. Myöskään ei ole mitenkään pakko lentää tuota kurssia yhdessä kesässä, vaan sen voi halutessaan jakaa parillekin kesälle. Tosin silloin voinee tunteja tulla jokunen normaalia enemmän kyvyistä, taidoista ja opettajasta riippuen.

Ennen kuin laitat rahasi menemään, miettisin hetken että miksi haluat lentää? Jääkö lentäminen kurssin suorittamiseen vai aiotko oikeasti kurssin jälkeenkin jatkaa lentämistä. Sukulaiset on lennätetty helposti ensimmäisen kesän jälkeen, mutta miten seuraavat kesät? Jos tämä jää muutaman vuoden kokeiluksi, niin silloin käytettyä panostusta ainakin taloudellisesti voi pitää (koskee ainakin useimpia meistä) aika isona.
- Pirkka -

Toni Heikkinen

Kallista se kyllä on. Sen tiedän. 

Luulempahan että lentäminen ei  jää missää vaiheessa pois, nimittäin aion lähteä liikenne lentäjäksi kun vaan saan ammattikoulut käytyä. Lentäminen on muutenki kiinnostanut minua lähes aina.

pimattil

Lainaus käyttäjältä: Toni Heikkinen - maaliskuu 31, 2010, 12:45:14
Luulempahan että lentäminen ei  jää missää vaiheessa pois, nimittäin aion lähteä liikenne lentäjäksi kun vaan saan ammattikoulut käytyä.

Harrastelentämisellä ja liikennelentämisellä on aika vähän yhteistä. Moni harrastelentäjä on mennyt pahasti pilalle aloitettuaan lentämisen ammattina -- onneksi näin ei ole käynyt aivan kaikille, mutta monille.
- Pirkka -

JuhLa

Meillä on kevytilmailuklubilla muutamakin ammattikippari (mm. yksi ex. MD-11-kuski). He nauttivat kovasti mutkattomasta ja näppeihin mahtuvasta ultralentämisestä sekä opettamisesta, se kaikki kun nimenomaan on niin erilaista verrattuna linjakuskin arkeen. Toinen pöllähti tapahtumapäivänä kentälle ja vilkaisi naurahtaen ympärilleen: "Nonih, mis niit lentokoneit on, et pääsee lentämään?" Pyöritti sitten useamman tutustujan ja tyyppihalukkaan taivaalla. Toinen kertoili kokemuksistaan ammatissa ja sanoi vastauksena kysymykseen autopilotin käytöstä: "Kyllähän lentopoika haluaa ohjata omin käsin aina kuin mahdollista."

Powered by EzPortal
Powered by SMFPacks Menu Editor Mod