Halonisammutin

Aloittaja Panu, helmikuu 03, 2010, 14:01:15

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Panu

Ostetaan pieni halonisammutin ohjaamoon sijoitettavaksi, uusi tai käytetty, tarve olisi heti.

panukotka(miukumauku)gmail.com
0405455699

Toma

Terveisin
Tom Arppe

Aki Suokas

Magfirestä ei heti löytynyt käyttöturvallisuustiedotetta. Joka siitä pitäisi Suomessa löytyä.

Ollaan siis vain mainosmiesten tarinoiden varassa...
Aki
------------------------------------
www.hooteehoo.org, www.air-r-c.info, www.windcraft.fiwww.eurofox.fi

ttorri

Taitaa olla eri malli, mutta sama valmistaja ja teknologia. 



Tukes: Aerosolisammuttimien sammutusteho heikko verrattuna käsisammuttimiin

5.10.2009
Turvatekniikan keskus (Tukes) on testauttanut tänä vuonna myynnissä olleiden kolmen eri mallisen aerosolisammuttimen sammutustehoa Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksella. Sammutustehoa verrattiin pienimpiin mahdollisiin käsisammuttimiin eli 1 kg:n jauhesammuttimiin, joista aerosolisammuttimet eivät kooltaan ja hinnaltaan poikkea merkittävästi.

Kaikkien testattujen aerosolisammuttimien (5 kpl kutakin mallia) tilavuus oli 0,4 l. Testeissä selvitettiin sammutustehoa sekä toiminta-aikaa. Mallit olivat nimeltään Farmos Ensisammutin Vaahtoava, Magfire Minisammutin EXT 05 ja Pyrocom Sammutussuihke (poistuu markkinoilta).

Tulokset osoittivat selkeästi, että aerosolisammuttimien sammutusainevirta on liian pieni tehokkaaseen sammuttamiseen. Toiminta-aika oli pidempi kuin pienimmillä käsisammuttimilla, mutta sillä ei ollut käytännössä vaikutusta sammutustehoon.

Toiminta-ajaksi oli kahdessa mallissa merkitty n. 15 s. Testeissä ajat jäivät hieman vajaaksi ilmoitetusta. Kolmannessa mallissa ei ollut mainintaa toiminta-ajasta. Kyseisestä tuotemallista yksi sammutin ei toiminut lainkaan, joten tämä malli ei ollut pelastustoimen laitelain mukainen ja se poistuu markkinoilta.

Kaikissa kolmessa mallissa oli merkittynä viimeinen käyttöpäivämäärä, mihin päivämäärään oli tuotteissa erillinen viittaus kahden mallin osalta. Samasta mallista, jossa yksi sammutin ei toiminut, oli viimeinen myyntipäiväkin erääntynyt.

Missään mallissa ei tuotteen käyttöä rajata pelkästään sisätiloihin, jolloin tuuliolosuhteet huonontavat edelleen sammutustehoa. Pakkasessa säilyttämiseen eivät tuotteet sopineet, mistä seikasta oli säilytyslämpötilamerkinnät kaikissa tuotteissa.

Pelastusviranomaisen näkemys testausten jälkeen oli, että kyseisten aerosolisammuttimien sammutusteho on heikohko. Vastaavanlaisia testejä teetettiin myös vuonna 2002 VTT:llä. Tuolloin VTT:n testaajan mukaan sammutusyritykset olivat silloin markkinoilla olleilla aerosolisammuttimilla toivottomia.



Pekka

Ei se Halon kielto tainnut koskea lentokoneita. Täältä ainakin löytyy niitä FAA:n vaatimia Halon sammuttimia.

http://www.aircraftspruce.com/catalog/pspages/h3rhalon.php

Katso myös EASA_ AD_2009-0276R1

Toma

Löytyykö suomesta paikka missä noita voi tarkistaa/huoltaa?

Minulla oli halonisammutusjärjestelmä veneessä mutta sitten kun sen painemittari näytti ikävästi punaista niin kukaan ei sitä suostunut täyttämään.

"Under current European legislation the refill of Halon Extinguishers will be banned from 31st Dec 2002 and all units must be withdrawn from service and decommisioned by 31st Jan 2003."

Eli vapaasti käännettynä:

Nykyisten Eurooppalaisten säädöksien mukaan Haloni sammuttimien täyttö kielletään 31.12.2003 alkaen ja ne on poistettava käytöstä 31.01.2003 mennessä.

Voihan sitä ostaa aina uuden jos ei tulli pistää hanttiin kun tulevat Suomeen.

tuossa oli kyllä semmoinen klausuuli kun:
This means that such extinguishers must not be used in the EC and the only exceptions are for use in some applications in civil aircraft, by the armed forces and by the emergency services for the protection of people.

Joten toivoa on...
Terveisin
Tom Arppe

Powered by EzPortal
Powered by SMFPacks Menu Editor Mod