Purjekone "pörssi"?

Aloittaja keelson, marraskuu 19, 2009, 08:46:16

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

keelson

Koska ei tiedä niin on  kysyttävä...

Onko Suomessa olemassa mitään "pörssiä" tai jotakin vastaavaa "listaa" myytävinä olevista purjekoneista? Eli korjaus- tai kunnostusproggis kaihertaa mieltä.
Simeon Kari

SamiM

Suomessa myytävät purtsikat ovat useimmiten Ilmailu- lehdessä tai purjelennon pulinajaksolla: http://www.pulinajakso.net/ mutta myös Saksalaisella myyntipalstalla niitä toisinaan näkee:
http://www.segelflug.de/classifieds/

Tuolta saa myös hyvin suuntaa-antavia hintoja vanhoista koneista.

keelson

Simeon Kari

Sakke

Purjelennon pulinajaksolla on listattu käytännössä kaikki Suomessa myytävät koneet.
http://www.hansto.fi/purjelentoforum/viewforum.php?f=7

Suuri osa Euroopassa myynnissä olevista koneista on listoilla saksalaisella segelflug-sivustolla:
http://www.segelflug.de/classifieds/

Projekteista liikkuu tietoa tiskin alla. Romuja tai kunnostettavia on siellä ja täällä, mutta eihän ne ole yleensä aktiivimyynnissä. Osa on kerhoilla "aktiivikäytössä" (eli vastahan Rane sillä toissa vuonna lensi, vai olikse -99...). Hinnoittelu on kirjavaa.

Ruotsissa on paljon ylimääräisiä koneita. Lentäjien määrä on laskenut.

Ilmiö on sikäli jännä, että lentotuntimäärät eivät ole kovasti pudonneet. Kuitenkin, uudempien kuitukoneiden käyttöasteet ovat paljon kovempia kuin vanhan kaluston. Koneita ei enää rikota samaa tahtia kuin aiemmin, ja huollot ovat helppoja.

Helpoimmin saat projektilistan haastattelemalla vaikka padasjokelaisia tai vaasalaisia.

Edit: SamiM oli nopeampi...

ttorri

Selänpäästä saataisi vielä löytyä Super Blanik. Siivet on suorassa, muta rungosta ei voi sanoa samaa. Korkauskelpoinen tosin.

keelson

Lainaus käyttäjältä: ttorri - marraskuu 21, 2009, 14:05:43
Selänpäästä saataisi vielä löytyä Super Blanik. Siivet on suorassa, muta rungosta ei voi sanoa samaa. Korkauskelpoinen tosin.

Super Blanikhan on 2 paikkainen? Selänpäästä... siis tarkemmin mitä ja mistä? Sorry tietämättömyyteni    :huh:
Simeon Kari

ttorri

#6
Eli Kouvolan ilmailuyhdistyksen kaksipaikkainen alumiininen Super Blanik on tietojeni mukan myynnissä elle ole mennyt jo (epäilen). Kone on vaurioitunut kovassa laskussa ja mennyt tavallaan lunastuskuntoon. Rungossa on laskutelinevaurio ja ilmeisesti se on myös nitkahtanut siitä. Ohjaamo, mittarit ja siivet sekä perärunko pyrstöineen ehjät. Koneen kunnostus ei oikein kannata kerholle koska meillä ei kukaan korjaa peltikoneita. Lentokonekorjaamolla homma maksaa taas sen verran että korjaaminen ei juurikaan kannata.

Tässä on jotain hankaluuksia koska kyseessä on tyyppihyväksytty himmeli ja siis koulukone. Byrokratia ja koneen rahallinen arvo tekee korjaamisen kannattamattomaksi. Jos joku on käsistään kätevämpi, tai tekee siitä esim. mopun niin ainakin tosta saisi valmiit siivet ja ohjaamon.

Kilyn rahastonhoitajalta voi varmaan udella enemmän (www.kily.fi ja sieltä yhteystiedot)

*** Viimeisin tieto ***
Kone on myyty henkilölle jolla pysyy niittausvälineet hanskassa


teemu

planik L-13, myynnissä
0400 891965

keelson

#8
Tuo Super Blanik on peltiä ja se rajoittaa 99%:sesti intoa  :crybaby:  Kun en ole peltimiehiä sitten lainkaan, vaan ihan täysin puumiehiä joten pitää jatkaa etsintää tuonne puupouolelle. Pari oivaa vinkkiä tässä on jo saatu viimepäivinä joita katsastellaan tulevana viikkona.
Simeon Kari

Powered by EzPortal
Powered by SMFPacks Menu Editor Mod