Maalatun peltikoneen hoito, pesu ja pleksin puunaus

Aloittaja mattir, toukokuu 04, 2009, 14:59:46

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

mattir

Kerhon uudehko Eurostar EV97 huutaa pesua ja sen jälkeen vahaa pintaansa. Hienoja ja kalliita "lentokoneshamppoita" toki löytyy mutta niitatun peltikoneen hoidon osalta itseä on maallikkona  askarrattanut muutama juttu.

Materiaali on lentokonealumiinia ja niitti sekä limisaumoja on "jokunen". Millä pesuaineilla tuota uskaltaa pestä, pH? Mahdollisesti käytettävä vesimäärä kanssa askarruttaa, toki koneella lennetään joskus sateessakin mutta päätyykö normaalissa peltikoneessa pesunestettä siiven sisään tms. ei toivottuuna paikkaan helposti? Kun vesi haihtuu niin pinnalle jää sitten vain konsetroitunut pesuaine ja siiven sisällä se ei ole yhtään hyvä juttu pitkässä juoksussa.

Mikäli autoshamppoo-fairy linjan ekonomy luokan ohjeita löytyy kauppanimillä niin olisi hyvä juttu... samoin kuin vahoista.

Pleksin (akryyliä?) putsaukseen lienee omat ei säröilyä aiheuttavat myrkyt, löytyykö venepuolen tavaroista suositeltavia kauppanimikkeitä vai onko tuohon jotain halpaa hyväksi havaittua ainetta?


JariS

Peltikoneen pesuun ja kiillotukseen Auto Glymin aineet.
Himmeän (vrt. voipaperi) tuulilasin korjaukseen ostin veneilykaupasta pullon tököttiä, jonka nimi on "Scratch remover" tai jotain vastaavaa. Siis naarmunpoistoainetta. Juokseva aine, joka levitetään, annetaan kuivua ja sitten hangataan kankaalla. Pienet naarmut ja harmaus lähtivät.
Jos on syvempiä naarmuja pitää hangata ne pois oikein hienolla hiekkapaperilla ja sitten kiillottaa..


jari s
Lennän hitaasti ja nauttien

Powered by EzPortal
Powered by SMFPacks Menu Editor Mod