Lentoauton ensilento

Aloittaja pimattil, maaliskuu 19, 2009, 08:45:54

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

pimattil

- Pirkka -

pimattil

"Terrafugia testaa toisen sukupolven lentävää autoa – ei vaadi kiitorataa"

http://www.tekniikkatalous.fi/autot/article899725.ece
- Pirkka -

Tapani Honkanen

Vanhan ihmisen erehtymättömällä varmuudella totean: Höpön höpöä. Evoluutio toimii niin, että toimijat erikoistuu omiin vahvuuksiinsa. Jos joku (foorumilla) tosiaan uskoo tuohon höpöön, julkituokoon argumentit sen menestymisen puolesta. Siis taloudelliset ja tekniset ja yhteiskunnalliset.

LauriT

En koe mitään velvollisuutta tuoda esille uskomuksiani, mutta jos Sinun argumentteihisi pitäisi tarttua, niin suurin syy hankkeen kehittymiselle ja toteutumiselle on se, että pidtä sitä kovin epätodennäköisenä ja epämielekkäänä. Hyvin usein näyttää markkinataloudessa voitolle pääsevän kahdesta teknisesti paremmasta vaihtoehdosta se huonompi, jolla kuitenkin on takanaan hirmuinen hype. Kyllä tällä lentoautolla on takanaan miljoonien ihmisten unelma. Suurin hankaluus on tietenkin siinä, että lentäminen ei ole ihan yhtä helppoa kuin autolla ajaminen, mutta tässäkin suhteessa automatiikka ja tietotekniikka saattavat auttaa vajavaista pilottia. 

Pelkään pahoin, että siinä vaiheessa kun tämä on todellisuutta lentokelpoisuuteeni on päättynyt. :-).

Paradoksaalista on, että taloudellinen lama saattaa jopa edistää tällaisia hankkeita, sillä sillä on taipumuksena kasvattaa tuloeroja ja tämän vuoksi keskuuteemme tulee "rikkaita", jotka eivät huonojen taloudellisten näkymien vuoksi investoi normaaliin tuotantoon, vaan pistävät rahansa kaikenlaisiin "huvituksiin". v

t. Lauri Tarkkonen

Markku Koivurova

Mahtaa tuosta meteli lähteä, 1000 kW (yli 1300 hv) tuon kokoisiin potkureihin!

Powered by EzPortal
Powered by SMFPacks Menu Editor Mod