Kopterikonsepti

Aloittaja JPK1990, maaliskuu 09, 2009, 23:09:28

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

JPK1990

Sattumalta tuli tämmönen vastaan

[yt=425,350]http://www.youtube.com/watch?v=O9S_Qmn-CEM[/yt]

>85% Vetyperoksidi on hieman liian kallista tavaraa.

Mietin tässä semmosta konseptia, että jos pääroottori pyörittäis keskipakoisahdinta ja peräroottoria.
Ahtimen puhaltama ilma johdettais roottorin akselin sisällä roottorin napaan ja sieltä sitten yläkautta taipuisia putkia pitkin lapojen juuriin. Polttoaineelle oma putki siihen sisälle. Lapojen sisään myös putket. Polttokammiot lapojen kärkiin ja jonkinlainen sytytyslaite(et) sijoitetaan jonnekkin päin roottoria.
Polttoaineelle sähköinen virtaussäädin ja pumppu, jolla saadaan polttoaine liikkeelle. Keskipakovoima hoitaa loput. Ahtimen ilmanottoon nopea servo säätämään semmosta säätöläppää, ei sitä ilmaa kannata ylimääräistä ahtaa. Tarttee myös virtausanturin ilmaputkeen, että seos pysyy kohdillaan. Käynnistys paineilma/sähköinen puhallin+löpö+kipinä kunnes ahdin tulee mukaan. Sitte siinä olis sellanen elektroninen laite, joka pitää seoksen ja kierrosluvun säädetyissä arvoissa.
Tärkeintä on, että ilmavirtauskanavat saadaan vetämään hyvin. Polttoaineen palamiseen tarvitaan kai jokunen kuutio ilmaa.

Piirtelin tässä vähän luonnoksia ja innostuin vielä lisää. Teen tässä joskus mallinnusohjelmalla jonkinlaisen kolmiulotteisen mallin.
Sellanen pieni kopteri olis kyllä hyvä "mökkimopo".

Olen pahoillani  ;D

Toma

Terveisin
Tom Arppe

Powered by EzPortal
Powered by SMFPacks Menu Editor Mod