Apua kiinnostuneelle

Aloittaja ana, helmikuu 09, 2009, 15:31:49

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

ana

Olen kovasti kiinnostunut oman koneen rakentamisesta, mutta tällä hetkellä se on vasta ajatusasteella. Onko arvioita, mitä tulisi maksamaan "kit", jossa tulee kaikki tarvittavat osat ja tarvii vain itse koota.
Ja mielelläni ottaisin vastaan muitakin vinkkejä, jotta pääsisin alkuun? Esimerkiksi mahdollisia konemalleja yms. jotka olisivat aloittelevalle rakentajalle hyviä.

Toma

Terve Antti,

Kerrotko hieman minkä tyyppisestä koneesta tai lentämisestä olisit kiinnostunut, noita kittejä kun on sen verran paljon erilaisia, sekä hinnaltaan että lento- sekä rakennusvaatimustasoltaan. Tästä johtuen ei oikein voi mitään erityistä kittiä suositella ilman hieman tarkempia "spesifikaatioita".

Aloitetaan vaikka ihan muutamasta perusasiasta.

Mikä materiaali? Metalli, puu, lasikuitu. vai sekarakenne. (ilmoittamastasi konetyypistä voisi päätellä että metallikone voisi kiinnostaa  ;D)

Ja kuten tiedetään niin kaikki lentokoneet ovat jollain tasolla kompromisseja. Mitä ominaisuuksia sinä haet siltä valmiilta koneelta?

Monipuolisuutta - tämä yleensä verottaa jossain määrin nopeutta
Vikkelää matkalentokonetta - Tämä taas verottaa jossain määrin monipuolisuutta.
Taitolentokonetta - tämä verottaa jossain määrin myös monipuolisuutta koska hyvän temppukoneen ominaisuudet eivät välttämättä ole kivoja vaikka matkakoneessa.

täsmennettäköön tässä että monipuolisuudella tarkoitan koneen soveltuvuutta mm. vesilentämiseen sekä sen talvikäyttöä suksikoneena ja ehkä hieman lyhyemmiltä ja pienimmiltä kentiltä operoimista.

Sanonpa tässä mitä vaan niin vastaväitteitä tulee aina, ja näinhän hyvässä keskustelussa onkin suotavaa. Onhan niitä nopeita suksi/vesikoneita ja hitaita matkakoneita mutta ihan yleisellä tasolla voitaneen sallia yllä mainittu yleistys.

Terveisin
Tom Arppe

pimattil

Lisäisin vielä Toman kommentteihin, että myös jonkinlainen hintahaarukka pitäisi olla tiedossa. Se rajaisi myös mahdollisuuksia jonkin verran. Ja ilmeisesti kone voi olla lentokonekin? Varsinkin metalliultrat itse rakennettuina kun ovat aika vähissä, toki niitäkin on...

Kun suurin piirtein tiedät, mitä haluat niin voit joko kysellä täältä (tai on niitä muitakin foorumeja, tosin vähemmän Suomalaisia) tai yksi hyvä listaus lötyy osoitteesta http://www.kitplanes.com/aircraftdirectory/ -- listaa pääsee maksua vastaan selaamaan, mutta voin vakuuttaa että koneen rakennuksen rinnalla maksu on edullinen. Se myöskin nopeasti mahdollistaa (näyttää kovin siltä) koneiden etsimisen tiettyjen kriteerien perusteella. Tämä voi olla hyvä, varsinkin jos etsit jotain vähänkin eksoottisempaa.

Jotain ilmaisiakin listoja löytyy, mutta menee aika arpomiseksi ja oikeanlaisen koneen löytäminen on suhteellisen hankalaa, jos ei yhtään tiedä mitä etsii http://exp-aircraft.com/aircraft/pagesAir/index.html Tiedotkin näyttivät osin vanhentuneilta eli lue varauksella.

- Pirkka -

Toma

Löytyi tämmöinenkin saitti http://www.newaircraftguide.com/

Se näytti pikaisella silmäyksellä asialliselta ja kaikista koneista on kuviat.
Jos joku design miellyttää niin eiku klikkaus ja pääsee valmistajan sivuille
Terveisin
Tom Arppe

Jouni Laukkanen

Mitä jos tulisit tuonne Rakentajien ja moottorilentäjien Talvipäiville kuuntelemaan ja tutustumaan ihmisiin. Koneenrakentamisesta kiinnostuneelle Jämin Fly In on tietysti mielenkiintoisempi, kun siellä voi tutustua eri vaihtoehtoihin ja jopa päästä haastattelemaan rakentajia. Mutta jos alkaa pahasti poltella, niin mukaan vaan Pieksämäelle.

Toma

Terveisin
Tom Arppe

Powered by EzPortal
Powered by SMFPacks Menu Editor Mod