Nostalgia fly-in, Nummela (EFNU) 23-24.05 2009

Aloittaja Toma, helmikuu 06, 2009, 22:43:48

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Kalenteriin linkitetyt tapahtumat

Toma

En tiedä teistä muista, mutta minä ainakin muistelen haikein mielin vanhoja fly-in tapahtumia missä ei ollut sen kummallisempaa tapahtumaa, norkoiltiin vain paikalle lentäneiden koneiden ympärillä ja juteltiin omistajien ja muitten ilmailuun hurahtaneiden kanssa mitä talven hiljaiselon aikana on tullut tehtyä sekä suunnitelmista tulevalle lentokaudelle.  Käytiin ehkä lentämässä tyypit toistemme koneista, mahdollisesti oli vielä joku leikkimielinen maalinlaskukisa ja illalla sitten erinäisten virvokkeiden kanssa grillausta nuotion ääressä, missä juttu sitten oikein huolella pääsi lentoon.

Tuossa muutama viikko sitten kaipuu tämmöiselle tapahtumalle kävi sen verran sietämättömäksi että jos semmoista ei ole, niin pistetään sitten semmoinen pystyyn. Sillähän se selviää jos tämmöiselle tapahtumalle on tulijoita.
Seuraavaksi tuli eteen ajankohdan sekä paikan valinta.

Ajankohta valittiin lentokauden alkuun kuitenkin niin että olisi pieni mahdollisuus että sää olisi jo niin lämmin että grillausta voisi harrastaa ilman pilkkihaalaria.

Majoituskriteereinä oli että pitää olla mahdollista telttailla tai nukkua vaikka taivasalla jos haluaa. Pitäisi kuitenkin myös olla mahdollisuus majoittua ihan katon alle tai vaikka lämpimään hotelliin, mikäli sääjumala päättäsi olla kunnioittamatta sopimusta lämpimästä auringosta ja CAVOK:sta, tai jos itse näin haluaa.

Nyt kun meikäläisen kotikenttä on saanut hotellijohdon joka on vielä hyvin ilmailumyönteinen ja tilaa on muutenkin hyvin niin se tuntui hyvältä valinnalta ensimmäiselle "Nostalgia" Fly-in:lle

Joten pidemmittä puheitta; tervetuloa kaikki harrasteilmailijat 23–24.5 2009 Nummelaan (EFNU) kentälle nostalgiselle fly-in tapaamiselle. Saapua saa hyvin mielellään jo perjantaina 22.05 itse olen ainakin paikalla jo silloin.

Mitään suunniteltua ohjelmaa ei ole mutta katsotaan jos paikalle tulijoissa on sen verran pelihenkeä että saataisiin vaikka se maalilaskukisa tai jotain muuta kivaa aikaiseksi. Paikalla on varmuudella EUT:n poppoo ja onpahan muutamia koneuutuuksiakin lupautunut tulla paikalle. Toivoa on myös että nähtäisiin mm. uudet Autogyrot.
Toivottavasti niin moni harrasteilmailija kuin mahdollista saapuisi seurustelemaan. Olisi kiva rupatella ihan nenäkkäin, eikä aina bittiavaruudessa.

Mainittakoon nyt että tämä tapahtuma olisi sitten tarkoitettu kaikille ilmailua harrastaville tai siitä kiinnostuneille, ei ole väliä mitä lajia harrastat tai vaikka et olisi lentänyt koskaan aikaisemmin, messiin vain. Jos hyvin käy voi päästä myös ilmaan kokeilemaan miltä kolmas ulottuvuus tuntuu. Olisi todella hienoa jos saisi hyvän "sekoilmailuporukan" paikalle, sama elementtihän meitä kaikkia harrastajia yhdistää.

Kuulostaako hyvältä vai ollaanko ihan hakoteillä?

EDIT: Aikaa muutettu viikonloppuhan oli 23-24...
Terveisin
Tom Arppe

Hansakse

#1
Maaliinlaskukisa kuulostaa hauskalta! Muutenkin tällaisia tapahtumia sais olla enemmänkin. Toivotaan, et sää suosii!!

Ensin jännitti, sitten sitä halus lisää, ja nyt tuntuu et kaikki ne on vähän saman laisia, eri näkösiä vaan??

masal

#2
Tämä on kalenterissa, eikös tuossa ollut vettäkin ihan melkein kentän vieressä   *0*
Markku Salminen

Toma

#3
Vesilaskeutumis- sekä säilytysmahdollisuuksia on Hiidenvedellä ja tarkemmin hiidenranta/maanitunlahdessa, siellä on kaupungin ranta ja laituri:
http://kansalaisen.karttapaikka.fi/linkki?scale=16000&text=t%C3%A4m%C3%A4+ranta&y=6692753&x=2516073&lang=FI
Laituripaikat ovat varattuja mutta rantaviivaa (hiekka) on hyvin ja sen vieressä matalaa kaislikkoa.

Olen juuri tiedustelemassa sen käyttömahdollisuuksista paikallisilta sekä Vihdin kunnalta, en halua aiheuttaa herneiden nousemista sieraimiin jos.. eiku kun, sinne pöllähtää kasa vesikoneita  ;D

Ai niin... jos ei halua jumpata itsensä ylös harjulle rantautumisen jälkeen niin huutakaa radioon (122,100) ennen laskua että haluatte kyydin niin tulen hakemaan laskun jälkeen voi myös soittaa: 050-3865368
Terveisin
Tom Arppe

Toma

#4
Tässä Nummelan Airhotellin hinatietoja Nostalgia fly-in viikonlopulle:

Yhden hengen huone - € 79,-/yö sisältäen iltasaunan ja aamiaisen
Kahden hengen huone - € 89,-/yö sisältäen iltasaunan ja aamiaisen

Lounas Buffet - 13,50/henkilö
Illallis Buffet - sama 13,50/henkilö tai vaihtoehtoisesti listalta.

Terveisin
Tom Arppe

Toma

Tässä ohessa nyt tekemäni Nummela Nostalgia Fly-in "Virallinen" kutsu, jota saa hyvin mielellään jakaa niin laajalle kuin mahdollista.
Voin myös väritulostaa ja lähettää postissa jos näin haluatte.

Tässä pdf. muotoisena:
* nummela_nostalgia_fly-in.pdf (Filesize: 486.25 kt, Downloads: 699)


Ja tässä jpg kuvina (klikkaa niin suurenee)

1 sivu:


2 sivu:


Nyt ei muuta kun toivotaan hyvää säätä...
Terveisin
Tom Arppe

skuosman

Kannatan ja koetan olle mukana molempina päivinä. Mistähän löytäis lentsikan?...

Saku

Toma

Lainaus käyttäjältä: Sakari Kuosmanen - maaliskuu 04, 2009, 22:31:43
Kannatan ja koetan olle mukana molempina päivinä. Mistähän löytäis lentsikan?...

Saku


Saku, tule purjekoneella, moni ei ole purtsikalla tullut fly-in:lle ja löytyyhän Nummelasta hinu joten pääsee takaisinkin :D
Terveisin
Tom Arppe

skuosman

Ei mikään pöllömpi idea! Opiston DuoDiscus on VesisOpen kisoissa lauantaihin asti ja voisi iltapäivällä olla jo lennettävissä muualle. Olisi sunnuntai aikaa lentää sillä.

saku

Toma

Noniih, Nummelan kenttä on tampattu (täryjyrällä), puunattu ja kaikin tavoin edustuskuntoon saatettu odottamaan, kaikkia lentäjiä ja lentämisestä kiinnostuneita 23-24.5. Nyt sopii sitten uhrata jotain sääjumalalle että olisi yhtä suosiollinen kuin nyt lähiaikoina on ollut.

Kävin tänään kentällä ja heti koneen vedettyäni hallista ympärillä parveili 3 kpl 10 vuotiaita ihan fiksuilla kysymyksillä. Sanoin että jos vanhempanne suostuvat niin voin kyllä ottaa teidät pienelle lentokeikalle kokeilemaan miltä tuntuu, siitä vasta syntyikin vipinää. Muutaman minuutin rankan kinuamisen ja väiitelyn jälkeen he saivatkin luvan tulla kyytiin.

Yksi apupiloteista oli harjoitellut lentosimulaattorilla ja sen huomasi hyvin, kone pysyi hyvin hallussa ja korjausliikkeet olivat johdonmukaisia ja asiallisia, ja kyllä ne muutkin pienen neuvonnan jälkeen hyvin osasivat ohjata. Tästä se kipinä toivottavasti alkaa ;-)

Ostin muutama viikko sitten langattoman kaukohjaimen kameraan ja tukevan telineen minkä saa kiinni vähän minne vaan. Tässä muutama esimerkki.


Ekan apupilotin Kommentti oli että "tää on paljon helpompaa kuin lentosimulaattorilla"
Se ei ole sitten tahtipuikko mikä minulla on kädessä vaan se kameran kaukosäädin...



Hymy oli herkässä

Kaverini kuulema Kommentti maassa " Voi vitsi, se vanha äijä anto mun ohjata ihan oikeesti"  Taitaa oll aika alkaa värjätä harmaat... ;D

[ Invalid Attachment ]
Tässä se vanha gubbe sitten vielä yksin nummelan yllä


Ja, joo mää tiedän että nuo tunnukset olisi uusittava, uudet on tavaratilassa, olen vain odottanut niin lämmintä että tarttuu siihen perhanan liukkaaseen dacroniin. Tai sitten se on vaan niin nopee että ei pysy kii...
Terveisin
Tom Arppe

pimattil

- Pirkka -

Toma

Noniin, nostalgiat on koettu ja erittäin suuret kiitokset kaikille osallistujille, koneita tuli paikalle sitten loppujen lopuks,i kun sää antoi myöden, todella mukavasti.

Lauantai aamupäivä oli todella synkkä mutta sää parantui iltaa kohti ja Xenon Autogyro OH-G001 saapui paikalle räyskälästä lennättämään halukkaita. Allekirjoittanutkin pääsi koelennolle ja voin kertoa että se oli todella mieluisa kokemus, perhan kun se 5 miljoonaa ei vaan tällä kertaa tärpännyt lotossa...
Ne jotka eikvät päässeet lauantaina paikalle niin missasitte mahdollisuuden saada tatuoinnin tehtyä kun Air Hotellissa oli tatuoijien tapahtuma samaan aikaan. Illalla oli myös elävää musiikkia jonka seurauksena tosin päätettiin siirtyä terassille koska keskustelu sisällä olisi vaatinut 8 plugisen intercomin ja sama määrä headsettejä jota nyt ei vaan sattunut olemaan mukana. Hotellinjohtaja tosin huolehti meistä todella hyvin ja toi viltit ulkoiseksi lämmikkeeksi ja hieman voimakkaampaa sisäiseen lämmitykseen. Suomen kesä ei mitä ilmeisimmin ole ihan vielä täydessä kukoistuksessaan, ainkaan yölämmön suhteen.

Sunnuntai aamu valkeni ja sää näytti todella asialliselta, Lauantai illalla Sami mäntyharju oli lähettänyt sähköpostin että yli kymmenen koneen pulja oli tulossa sunnuntaina. Koneita oli kerätty nippuun Kauhajoelta, Ähtäristä sekä Forssan seudulta,
Oli uskomattoman hieno kokemus nähdä yhtä aikaa Nummelan 27:an finaalissa parhaimmillaan 6 konetta (ja Hinu seitsemäntenä odottamassa vuoroaan), Näky oli kuin Lontoon Heathrow:sta konsanaan kun yli kymmenen koneen pulja laskeutui radalle kimmeltävän helminauhan tavoin.

Vielä kerran, suuret kiitokset kaikille osallistujille!

P.S:
Tapahtuman aikana tuli otettua aikamoinen kasa kuvia ja olen lisännyt ne mielestäni onnistuneimmat Galleriaan, käykääpä bongaamassa voittte vaikka löytää itsenne.
Galleriaan pääsee suoraan tästä: http://www.ilmailu.org/gallery/thumbnails.php?album=46 (kannattaa valita niemen mukaan järjestys, oikeall palkissa ylhäällä, nimi ja klikatkaa plus merkkiä, niin kuvat tulevat oikeassa järjestyksessä)
Mikko Wynne-Ellis, joka on minua huomattavasti parempi kuvaaja, otti myös kuvia tapahtuman aikana, sain hänen luvan julkaista ne ja laitankin en myös samaan paikaan kunhan ensin saan katsottua ne läpi.

P.P.S
Jos haluatte jostain kuvasta suuremman kopion niin kertokaa niin lähetän.
Terveisin
Tom Arppe

wasq


Hieno tapahtuma oli, kiitokset järjestäjille :)

--sami (OH-U569)

wasq


Markku Korsumäki

Moi!

Tässä muutamia tunnelmaklippejä matkalta ja periltä:

http://www.youtube.com/watch?v=NvpzJS10iIA

-Markku (OH-U509)

Powered by EzPortal
Powered by SMFPacks Menu Editor Mod