Cessnan Skycatcher prototyyppi tuhoutui

Aloittaja Toma, syyskuu 19, 2008, 13:58:18

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Toma

Lentäjä tosin pääsi loikkimaan ulos laskuvarjolla ennen koneen törmäystä terra firmaan.
Näköhavaintojen perusteilla koneesta oli kuulunt pamaus jonka jälkeen kipinöintiä.

Olisikohan ollut tulta ohjaamossa, harvemmin koelentäjät muuten koneesta loikkii ulos jos se on vielä vain yhtenä kappaleena

Lisää tietoa:
http://www.kake.com/home/headlines/28606459.html
Terveisin
Tom Arppe

Toma

Aopa on saanut hieman lisää infoa skycatcerhin onnettomuudesta. Testipilotti oli tehnyt syöksykierretestejä ja se pamahdus mitä silminäkijät kuulivat oli koneen pelastusvarjon kantoraketti joka ei kuitenkaan toiminut aiotulla tavalla eikä saanut varjoa aukaistua.

Aika vaativat syökyskierreoikaisuominaisuudet Skycatcherissä jos testipilottikaan ei saa sitä oikaistua, vaan joutuu hyppäämään. Tosin avweb:in mukaan kone oli mennyt lattakierteeseen.

Täällä:
http://www.aopa.org/aircraft/articles/2008/080918skycatcher.html
http://www.avweb.com/avwebflash/news/SkyCatcherCrashUpdate_198852-1.html
lisää tietoa

Terveisin
Tom Arppe

Toma

Nyt sitten toinenkin prototyyppi on tuhoutunut, sama skenaario, ei oiennut kierteestä vaikka tähän protoon peräsintä oli suurennettu.
Tällä kertaa BRS pelastusvarjo tosin aukesi mutta testipilotti olisi halunnut irrottaa se kun kone oli stabiili mikä taas ei onnistunut monenkaan yrityksen jälkeen. Sitten oltiin jo liian matalalla että testipilotti olisi voinut hypätä omalla varjolla joten hän päätti seurata koneen mukana maahan asti.
Maakosketuksessa koneeseen tuli vain laskutelinevaurioita mutta ettei vaikeudet loppuisi tähän, niin tuuli raahasi konetta toista kilometriä maata pitkin ja pysähtyi sitten lopulta aitaan, enemmän tai vähemmän tuhoutuneena.
Ei ole helppoa uuden konetyypin suunnittelu...


Lähde: http://www.ntsb.gov/ntsb/brief.asp?ev_id=20090319X54357&key=1
Terveisin
Tom Arppe

Powered by EzPortal
Powered by SMFPacks Menu Editor Mod