ilmailu.org olisi uusiutumassa, kommentteja pliis...

Aloittaja Toma, huhtikuu 17, 2008, 22:12:51

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Toma

Nyt voisi olla aika hieman päivittää ilmailu.org:ia, olenkin tässä hiljakseen kehittänyt uutta versiota rinnan vanhan kanssa. Työ on vielä kesken mutta nyt sitä voi jo käydä kurkkimassa. Teen siihen vielä työtä joten älkää ihmetelkö jos se näyttä välillä kummalliselta, pieniä haasteita on vielä tiettyjen ulkonäköseikkojen kanssa.
Kuten kaikissa integraatioprojekteissa niin haasteita piisaa, tämän tietävät ainakin ne jotka ovat joskus IT-alalle eksyneet ;-)

Ajatus oli kuitenkin, kuten täällä on muutamissa keskusteluissakin ehdotettu, että saisi hieman yhdistettyä eri paikkoja ja näkisi hieman mistä muualla keskustellaan.
Mistään eri foorumien yhdistymisestä ei kuitenkaan sentään vielä ole kyse vaan nyt on vain mm. mahdollista seurata niitä foorumeita mitkä lähettävät RSS syötettä suoraan ilmailu.org:in sisältä. Mikäli teillä on tiedossa muita ilmailuaiheisia paikkoja jota olisi kiva seurata, niin kertokaa.
On myös tarkoitus hieman siistiä ja yksinkertaistaa keskustelupalstan hierarkiaa, tätä tosin voin tehdä vasta kun yliheitto uuden ja vanhan ilmailu.org:in välillä on tehty.

Tällä hetkellä kehitysversio pyörii osoitteessa http://www.ilmailu.com voitte kirjautua sisään sinne samoilla tunnuksilla mutta älkää kirjoittako sinne mitään juttuja koska kanta on eri ja yliheiton yhteydessä se ylikirjoitetaan tällä olevalla "live" kannalla.
Yliheitto on suunniteltu tapahtuvan todennäköisesti Sunnuntaina 20.04

Se mitä tässä kaipaan, on kommentteja tuosta kehitelmästä, onko siinä mitään järkeä? Jos niin mitä mahdollisesti muuta haluaisitte nähdä siellä, jne. jne.

Kaikki kommentit ovat tervetulleita.

Olen yrittänyt optimoida nopeutta nämä viimeiset päivät joten kertokaa jos se on teidän mielestä liian hidas. Näin jossain kyläyhteisömme papereissa että kuitua voisi eksyä tännekin, toivossa on hyvä elää.
Ai niin... ajattelin mahdollisesti sallia muutaman mainoksen että saisi osan vuotuisista kuluista katettua, nähdäänkö tämä mörököllinä, vai onko se siedettävää?
Terveisin
Tom Arppe

inkavuori

hei
ainakin nuo valikot sujahtaa auki mulla nopeasti
on mukava laajakulmanäytöstä katsella 24"
kyllä siellä asialliset mainokset ok ehkä asiaan kuuluvat ok ( lentotoiminta )
ilmotellaan lissää jahka tässä ehitään  (b)

inkavuori

Esim. Myydään palstalle voisi määrittää otsikkoon sen tuotteenhinnan, jolloin
hinta esim.ostajalle liian suuri ei tarvitse uteliaisuuttaan avata ko. ilmoa.
Ja tällä myydään palstalla pitäydyttäisiin lentotuotteissa ( vrt. flight.forum ) myydään tietokone
prossuista lähtien kaikenlaista sälää :) ::)

Toma

Flightfoorumin historia varmaan vaikuttaa hieman niihin myytäviin artikkeleihin, onhan taustalla simulaattoria ym. nehän tarvivat prosessoreita... ja paljon :)
Mutta joo, ihan hyvä jos myyjä määrittää hinnan sinne, tosin monta tuotetta myydään tarjousten perusteella joka on ihan hyvä tapa sekin.

Minulta on myös kysytty miten suhtaudun kaupallisiin ilmoituksiin ja en ole vetänyt mitenkään tiukkaa linja tuon suhteen koska mielestäni juuri kaupallisuus on puhaltanut uutta elämää eteenkin ultrapuolelle. Mutta tietenkin rajansa kaikella.
Semmoisen linjavedon voisi kuitenkin tehdä että suoranaiset mainokset ja tiedoitukset pysyisivät tuolla Kaupallisia tiedotteita puolella, mutta jos on jo Suomessa olevia uusia tai käytettyjä koneita myynnissä, niin niitä voi kyllä kaupitella siellä myydään puolella.

Mainoksien suhteen ajattelin Googlen AdSense mainoksia, ne ovat yleensä sisällöltään aika osuvia ja suhteellisen huomaamattomia, on tietenkin myös mahdollista myydä banneritilaa ilmailu-aiheisille yrityksille.
Joka tapauksessa mainokset eivät saa häiritä käyttöä millään lailla.

Sunnuntaina on varmaan sitten muutaman tunnin katkos kun tuo siirto ja foorumin muokkaus tehdään... saas nähdä miten onnistuu, mutta backupit on kunnossa :)
Terveisin
Tom Arppe

Toma

Lainaus käyttäjältä: inkavuori - huhtikuu 17, 2008, 22:32:10
hei
ainakin nuo valikot sujahtaa auki mulla nopeasti
on mukava laajakulmanäytöstä katsella 24"
kyllä siellä asialliset mainokset ok ehkä asiaan kuuluvat ok ( lentotoiminta )
ilmotellaan lissää jahka tässä ehitään  (b)

Yritin suunnitella sivuston niin että se olisi hyvä katsella 1280x1024 resoluutiolla ja vielä siedettävä tonnimoodissa eli 1024x768. Minulla on myös 24 tuumainen LCD ja resoluutio 1920x1200, siinä menee sitten tosi helposti lisäämään liikaa juttuja ;-)
Onneksi on Web Developer toolbar selaimessa jolla voi kokeilla noita resoja...
Terveisin
Tom Arppe

Toma

Oli liian kaunis päivä tänään, lentäminen voitti ja päivitys siirtyy ajankohtaan jolloin on huono sää...
Terveisin
Tom Arppe

Toma

#6
Noniih, nyt on ilmailu.org päivitetty...

Vieläkin voi mennä suoraan foorumiin http://www.ilmailu.org/forum mutta suosittelen että käytätte pelkkää http://www.ilmailu.org osoitetta jolloin on helpompi navigoida gallerian ym. palveluiden välillä (joudutte sinne jos painatte kotiin täbiä). Kun menette pääsivulle niin kirjautukaa sisään vasemmalla olevaan sisäänkirjautumis valikkoon. tällä tavoin olette kirjautuneita kaikkiin paikkoihin samaan aikaan (ilmailu.org, foorumi, galleria) ja voitte jopa chättäillä Suoraa pulinaa chätissä. Se on oikeastaan siellä vain sen takia että voi kysellä jotain "livenä" sinne ei kannataa mitään syvällistä laittaa koska kirjoitukset menevät bittiavaruuteen tietyn määrän jälkeen.

Kohtapuolin muuttelen hieman foorumin hierarkiaa yksinkertaisemmaksi, mutta koska ihminen on niin huonosti suunniteltu että välillä on nukuttava, niin se jää hieman myöhempään.

Muutamia bugeja on vielä havaittavissa mutta ei pitäisi olla mitään käyttöä estävää. Jos/kun havaitsette jotain niin kertokaa ihmeessä. Ja kuten aina niin ehdotuksia saa mielellään heittää niin rakentavan kriittisiä kuin muitakin variaatioita.


Terveisin
Tom Arppe

Powered by EzPortal
Powered by SMFPacks Menu Editor Mod