lentopaikat.net

Aloittaja Toma, toukokuu 11, 2004, 20:34:06

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Toma

Käykääpä katsomassa http://www.lentopaikat.net voitte lisäillä tietojanne/kokemuksia kentistä jotta saadaan muille kanssailmailijoille hyvä tietokanta korpikentistä.

:yee: Hyvää työtä Pekka Lehtinen  :yee:

LainaaTietoja sivustosta

WWW.LENTOPAIKAT.NET on tarkoitettu palvelemaan pääasiassa suomalaisia harrasteilmailijoita heidän suunnitellessaan matkalentoja eri puolille Suomea. Sivuston kautta harrasteilmailija kykenee löytämään lentopaikoista sellaista käytännön tietoa, jota AIP ei tarjoa, ja saamaan yleiskuvan lentopaikasta ja sen toiminnasta. Vastaavasti sivusto toimii samalla myös epävirallisena pienlentokenttähakemistona, jota kuka tahansa asiasta kiinnostunut voi hyödyntää.
Sivuston toiminta-ajatuksena on hyödyntää kaikkien ilmailuharrastajien tietoja maamme lentopaikoista. Näin ollen käyttäjiltä toivotaan tietoja ja kuvia niistä lentopaikoista, joista niitä ei vielä ole. Myös kaikki tietojen päivitykset ja muutokset otetaan vastaan ilomielin. Ohjeet tietojen lähettämiseen löytyy "tietojen lähetys" -sivulta.
Sivusto on rajattu käsittelemään vain maamme virallisia pienlentopaikkoja eli ns. korpikenttiä. Suuremmat lentopaikat, eli ehkä sopivampaa termiä käyttäen lentoasemat, on jätetty pois lähinnä siitä syystä, että niistä löytyy riittävästi tietoa jo valmiiksi mm. AIP:stä sekä myös Ilmailulaitoksen internet-sivustolta osoitteesta www.ilmailulaitos.fi. Sivusto ei myöskään esittele maamme epävirallisia pienlentopaikkoja. Niiden osalta tietoa löytyy ainakin Keski-Suomen osalta Ilmailuliiton Experimental- ja ultrakevyttoimikunnan sivuilla julkaistusta kirjasta "Keski-Suomen ja Suomenselän pienkentät".
Sivusto on täysin harrastepohjalla ylläpidetty, eikä se edusta Ilmailulaitosta, eikä mitään muutakaan virallista tahoa. Näin ollen sivustolla tarjottu tieto on täysin epävirallista. Tämän johdosta sivuston ylläpitäjä ei ota vastuuta sivustolla tarjotun tiedon oikeellisuudesta, eikä tiedon käytön johdosta aiheutuneista mahdollisista ongelmista. Virallinen ilmailutoiminnassa käytettävä tieto löytyy Suomen AIP:stä.
Kaiken sivustolla esitetyn materiaalin käyttö ilman lupaa on kielletty. Valokuvien oikeudet ovat kuvaajilla itsellään, ja lupa tällä sivustolla julkaisemiseen on saatu.
Toivon, että sivustosta on hyötyä mahdollisimman monelle maamme ilmailuharrastajalle, ja että käyttäjäkunta kokee www.lentopaikat.net:n helpoksi paikaksi tarkastaa yleiset tiedot kiinnostuksen kohteina olevista lentopaikoista.

Pekka Lehtinen
Jyväskylä
20.4.2004
Palaute ja yhteydenotot "tietojen lähetys" -sivun kautta löytyvällä palautelomakkeella.
Terveisin
Tom Arppe

Powered by EzPortal
Powered by SMFPacks Menu Editor Mod