Varmuuskopiointijärjestelmän päivitystä

Aloittaja Toma, maaliskuu 25, 2008, 17:24:55

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Toma

Olen päivittämässä palvelimien varmuuskopiointijärjestelmää. joten hieman pätkintää voi esiintyä, kun joutuu muutaman kerraan tekemään uudelleenkäynnistyksiä.
Ilmailu.org:ssa alkaa olemaan niin paljon hyvää tietoa että en soisi sen häipyvän bittiavaruuteen jonkun typerän kovalevyn tai serverin rikkoutumisen takia. Edellinen järjestelmä otti kyllä kopiot datoista, mutta ei järjestelmästä itsestään, joten konffaus-urakka olisi ollut melkoinen jos olisi sattunut totaalinen palvelimen rikkoutuminen.
Uusi järjestelmä ottaa "valokuvan" koko järjestelmästä ja päivittää tätä valokuvaa kaksi kertaa vuorokaudessa. Lisäksi se tallentaa tiedot kahteen eri paikkaan, joten paljon tietoa ei pääse hukkumaan jos katastrofi iskee.
Tosin serverit kyllä luultavasti säilyvät vaikka koko talo palaisi poroksi, "serverihuone" on nimittäin entinen uimaallas jonka päällä minun kotitoimisto nykyään sijaitsee, kaikilla ei ole serverilattialämmitystä...  ;D



Terveisin
Tom Arppe

cumulus

Lainaus käyttäjältä: Toma - maaliskuu 25, 2008, 17:24:55serverit kyllä luultavasti säilyvät vaikka koko talo palaisi poroksi, "serverihuone" on nimittäin entinen uimaallas

Juu, ei pala ainakaan poroksi. Pahimmassa tapauksessa serverit kelluu vain sammutusvedessä, mutta silloin Ibas rientää apuun.  ;)
Vaikka eipä kyllä ole kovin hyvä vitsailun aihe...

Powered by EzPortal
Powered by SMFPacks Menu Editor Mod