Experimental Henkeä - Heinkel 1911

Aloittaja jukkis, maaliskuu 20, 2008, 19:33:09

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

jukkis

Tässä on tämmöistä kivaa Experimental henkeä vuodelta 1911. Kirjan henki on mielestäni todella innostava ja henkilöhän oli alallaan merkittävä. Osittain kirjassa on kaikenlaista hassua kerrontaa, mutta välillä ainutlaatuista ja hyvin kerrottua materiaalia:

"Toukokuussa 1911 oli minunkin kaksitasoni valmis. Asensin moottorin paikoilleen, mutta se sai lentokoneeni tuskin liikkeelle, puhumattakaan lentämisestä. Silloin minua auttoi serkkuni Merkle, joka oli käyttöinsinöörinä Daimlerilla. Daimlerin tehtaat lainasivat käytettäkseni ainoan silloin tunnetun lentokonemoottorin, 50 hevosvoimaisen.

Heinäkuussa suoritin koneellani ensimmäisen ilmahypyn. Se oli heinäkuun yhdeksäntenä; säteilevän kauniina ja kuumana päivänä. Kun nyt jäljestäpäin ajattelen, mitä Stuttgartin lehdet kirjoittivat ensimmäisestä ilmahypystäni, joudun - luultavasti kaikkien vanhojen lentäjien tapaan - kiusaukseen ihailla itseäni sen vuoksi, että ilman kokemusta, ilman oppia ja ilman tietoja silloin vielä tutkimattomasta lentämisen laeista ja lentokokeeni ominaisuuksista suoritin ensimmäiset lähtöni katselijoiden läsnäollessa, jotka oikeastaan olisivat yhtä mielellään tyytyneet surmansyöksyyn."


http://www.huuto.net/fi/showitem.php3?itemid=74699528

Powered by EzPortal
Powered by SMFPacks Menu Editor Mod