Ultrakevytlentokoneiden huoltajakurssi 6.-7.10.2007 EFHF, Helsinki-Malmi

Aloittaja skuosman, syyskuu 12, 2007, 14:58:23

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

skuosman

Järjestämme ultrakevytlentokoneiden huoltajakurssin Malmilla, Helsingissä. Kurssille otetaan enintään 12 henkeä. Ilmoittaudu Opistolle!

Sakari Kuosmanen
Suomen Urheiluilmailuopisto Oy

skuosman

Kurssi 6.-7.10 on peruttu ilmoittautuneiden vähäisyyden takia. No, keväällä ja muutenkin ennen 28.9.2008 tulee varmaan kova kysyntä näille huoltokursseille. Koneiden omistajat eivät ilmeisesti vieläkään ole selvillä mitä syksy 2008 tuo tullessaan. Asiasta on ollut asiaa tällä palstalla, Ilmailussa, Talvipäivillä Kuopiossa ja myös Siivet lehdessä. Ei voi sanoa, että en tiennyt!
No, koetamme järjestää uuden kurssin jossakin tulevaisuudessa. Osin harmittaa se, että tämäkin viikonloppu olisi voitu organisoida jollekin muulle kurssille. Tätä se on kouluttajan arki.

Saku

Markku Hiedanpää

Ultrien (EASA Liite II) huoltamiselle syksy 2008 ei vielä tuo mitään tullessaan, valistuneena arvauksena toteaisin kuitenkin että syksyllä 2010 nämä huoltajavaatimukset ulottuvat myös liite II ilma-aluksiin.

Tyyppihyväksyttyjen (EASA ilma-alusten) purje-, moottoripurjelentokoneiden ja kuumailmapallojen huoltajana voi 28.9.2008 jälkeen toimia vain huoltomekaanikko (PART-66) tai IH:n erikseen hyväksymä henkilö (kansallinen huolto-oikeus), kts: 

http://www.ilmailuhallinto.fi/files/lth/Harrasteilmailu/Ilma-alustenharrastajahuolto2007.pdf
http://www.ilmailuhallinto.fi/tietopalvelu/FI/asiakaslomakkeet/pdf/lomake/LU3526.pdf

Harrasteilmailuun käytettävän EASA ilma-aluksen huoltajan kannattaa lukea luento tai käydä se kuuntelemassa Räyskälässä ja täyttää lomake LU3526 "Harrasteilmailun huoltajatietojen kerääminen" sekä toimittaa lomake ja kopio tehdystä vuositarkastuskuittauksesta IH:lle ennen syyskuuta 2008.


Powered by EzPortal
Powered by SMFPacks Menu Editor Mod