Laskuvarjohyppy avaruudesta

Aloittaja Toma, heinäkuu 29, 2007, 23:14:52

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Toma



Joukko avaruustiedemiehiä suunnittelee laskuvarjohyppyä avaruudesta maan pinnalle. Ensimmäinen testihyppy on kaavailtu vuodelle 2009, 36 kilometristä. Hyppyä varten on suunniteltu erityinen puku, joka antaa happea, suojaa kuumuudelta ja avaa varjon automaattisesti, kun korkeus on sopiva. Pelkästään huviksi ei hyppyä suunnitella, vaan ideana on, että tulevaisuudessa astronautilla olisi hätäkeinona mahdollisuus poistua alhaiselta Maan kiertoradalta hyppäämällä.

Kun testihyppy on suoritettu, seuraa todellinen haaste. Nimittäin hyppy 241 kilometristä Maan yläpuolelta tai jopa korkeammalta. Hallitussa hypyssä vauhti kiihtyisi kovimmillaan 4023 kilometriin tunnissa. Saavuttaessa ilmakehään erityinen hidastusvarjo aukeaa tasoittamaan alastuloa, jotta vältytään hengenvaarallisilta liikkeiltä.

Saavuttaessa Maan tiheämpään ilmakehään, vapaapudotus hidastuu 193km/h nopeuteen. 915 metrin korkeudessa tavallinen laskuvarjo aukeaa. Aika hurjalta kuulostaa. Mutta vapaaehtoisia varmasti löytyy... löytyykö suomesta?

Lähde: www.hilavitkutin.com, www.popsci.com, blog.scifi.com
Terveisin
Tom Arppe

Toma

No nyt vaikuttaa siltä että ainakin yritys toteutuu:

Tässä live streamia tosin 20s myöhäistetty jos jotain sattuisi:
http://www.redbullstratos.com/live/

Terveisin
Tom Arppe

jkettu

Tyypillinen laskuvarjohyppy: kaksi tuntia ylös ja viisi minuuttia alas.  ;D  Ihan kivastihan tuo meni, mitä nyt visiiri huurtui ja sen takia lähti "vähän" pyörimään kun vauhti oli suurimmillaan.  Maan pinnalle kuitenkin päästiin täysissä ruumiin ja sielun voimissa.  *0* (guru) :crazy2:

Toma

Heh, en katsonutkaan että se oli 2007 kun tuon kirjoitin, noh nehän sanoi että viisi vuotta siinä meni ihmetellessä. Ihan niin kuin mikä projekti tahansa jos kaavailut oli 2009 niin aina pitää laittaa hieman enemmän kuin tuplat aikaarvioon niin ollan kartalla ;D

Siisti hyppy, ei voi muuta kuin ihailla kaverin päättäväisyyttä
http://www.redbullstratos.com/gallery/?mediaId=media1900707044001
Terveisin
Tom Arppe

kopterikuski

Mitä helvettiä täällä tapahtuu????

Toma

Se on vain venäläinen versio Nils Holgersonista, ei mitään syytä huoleen...
Terveisin
Tom Arppe

Powered by EzPortal
Powered by SMFPacks Menu Editor Mod