Pohjola luopuu lentovakuuttamisesta

Aloittaja Veijo Luostari, kesäkuu 09, 2007, 14:13:18

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Markku Hiedanpää

Lainaus käyttäjältä: Toma - maaliskuu 15, 2009, 12:22:32
En ole varma mutta eiköhän se ollut lentovakuutuspooli jossa rahat olivat, se on yhdistys, johon kaikki suomalaiset vahinkovakuutusyhtiöt kuuluvat. Kukin vakuutusyhtiö kääntyy poolin puoleen, kun se tarvitsee jälleenvakuuttajaa lentokoneiden vakuutuksiin.
Vieläkään en vaan tajua miten eri vakuutusyhtiöt voivat keskenään sopia jonkun vakuutuksen hinnan, eikö tämmöinen käytäntö ole Kartelli ja täten Euroopassa lainsäädännöllä kielletty?

Juuri tämän kilpailulainsäädännön takia jouduttiin ajamaan Suomen Lentovakuutuspoolin toiminta alas 1995-2005 välisenä siirtymäaikana. Tätä ennen pooli vastasi kaikesta lentovakuuttamisesta, myös kaskot. Lopettamisvaiheen aikana pooli vastasi lentovastuu- ja ilmakuljetusvastuuvakuutuksista, vakuutusyhtiöt vastasivat istuinpaikka- ja vahinkovakuutuksista (kasko). Joka ei todellakaan mennyt hyvin, varsinkaan ultrissa kun pahimmillaan yhtiöt maksoivat sisään tulevasta vakuutuseurosta takaisin vakuttajille miltei neljä euroa. Markkinoiden pienuus ja tilastot lopettivat suomalaisten yhtiöiden kiinnostuksen ilma-alusten vakuuttamiseen.

Tapani Kokkonen

No niin, tuossa jokunen viesti sitten lupasin kokemuksia Marsh/ Sirus yhdistelmästä.  Vahinko siis kävi ja korjauskustannukset nousivat arvion mukaan liian korkeiksi, joten lunastus tuli eteen. Raatoa  tarjottiin meille, mutta koska emme tarjonneet riittävästi rahaa vastineeksi Sirius möi raadon muualle. Ilmeisesti tuo paremman ostajan etsintä vei lopullista suorituspäivää hieman myöhäisemmäksi, mutta vakutuskorvaus tuli viimeviikolla. (6vk vauriosta) Homma meni sinäänsä varsin kivuttomasti. Päätös tuli omien kuvien ja korjaustarjouspyyntöjen perusteella. Ainoastaan se, että sisään maksetut vakuutusrahat menee firman kulukorvaukseen oli pienoinen yllätys, tosin hiukan huonosti on tullut nuo vakuutusehdot luettua.

Elikkä tällä perusteella jatkamme myös tämän firman palvelujen käyttämistä.

Tapani

Toma

Miten paljon teillä muilla on nuo pakolliset vakuutukset? Vaikuttaisi siltä että ovat halventuneet koska viimeksi se olii 605€ ja nyt tällä kertaa 436,16€ pankin kulut mukaan luettuna.
Tai sitten ruotsin kruunu on romahtanut verrattuna Euroon ;-)

vakuutusosuus oli 4521 SEK vakuutusveroineen päivineen.
Terveisin
Tom Arppe

Powered by EzPortal
Powered by SMFPacks Menu Editor Mod