Korkea piippu tulossa Malmin laskukierrokseen?

Aloittaja Juha Karjalainen, huhtikuu 17, 2007, 20:11:31

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Juha Karjalainen

Lieneekö moni foorumilainen tietoinen YTV:n jätevoimalahankkeesta? YTV on etsimässä pääkaupunkiseudulta sijoituspaikkaa uudelle jätteenpolttolaitokselle ja yksi vaihtoehdoista sijaitsee meidän ilmailuharrastajien kannalta erittäin huonossa paikassa: Helsingin Kivikossa YTV:n nykyisen Sorttiaseman vieressä. Paikka on siinä, kun kaarrat vasemmalle noustessasi radalta 18 ja näet alhaalla vasemmalla tai allasi ne lasiset terävät pyramidit. Se on Kuusakoski Oy:n toimipiste Sorttiaseman vieressä ja suunniteltu polttolaitos tulisi siitä hieman pohjoiseen/koilliseen eli jotakuinkin siihen mistä laskukierroskuvio menee.

No mitäs tuosta? Jutun juju onkin siinä, että kyseinen laitos tarvitsee nykynormien mukaan jopa yli 100 metriä korkean piipun! Tarkoittaa sitä, että piipun huippu olisi tuolloin noin 350ft MSL korkeudessa. Mielstäni tuo olisi jo aika paha lentoeste. Mitenhän kävisi kentän käytön? Toisaalta nykyinen asemakaava ei kai salli kuin noin 65 metrisen piipun rakentamisen, mutta korkeahan se olisi sekin noin lähellä kenttää.

Ympäristökeskus ja YTV keräävät nyt kuitenkin ihmisten mielipiteitä kyseisestä hankkeesta. Aikaa mielipiteensä kertomiseen on kuitenkin enää vain 14.5.2007 asti, joten asian kanssa alkaa olla kiire. Aikarajan jälkeen asian käsittely siirtyy virkamiesten kabinetteihin, joten kansalaisten aikaikkuna vaikuttaa asiaan on juuri nyt. Mielipiteensä voi käydä jättämässä viralliselle palautelomakkeelle joka on nimenomaan tätä hanketta varten (YVA-selvitys) osoitteessa: http://www.webropol.com/P.aspx?id=141386&cid=10344123

Lisäksi, jos olet sitä mieltä että laitosta ei tulisi rakentaa piippuineen Kivikkoon, jätä nimesi nettiadressiin osoitteessa: www.adressit.com/ei_meille

Laitoksen rakentaminen Kivikkoon olisi joka tapauksessa uhka Malmin kentän toiminnalle, sillä vaikka piippu nyt jäisi matalammaksi, määräykset tiukkenevat ja on varmaa, että jos laitos jo on siinä, saavat Malmin kentän vastustajat uuden lyömäaseen kenttää vastaan piipunkorotusvaatimuksineen. Olisi siksi hyvä, että myös ilmailijoiden taholta tulisi palautetta asiasta jotta laitoksen rakentamiselta Kivikkoon vältyttäisiin. Lisää aiheesta löytyy yllättävänkin paljon googlaamalla. Ainakin alueen asukkaat ovat liikkeellä ja hyvä niin.

Powered by EzPortal
Powered by SMFPacks Menu Editor Mod