Flydols

Aloittaja Lentopallo, huhtikuu 01, 2007, 09:01:52

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Lentopallo

***

Kansainvälinen, suurta suosiota saanut TV-ohjelmaformaatti laajenee ilmailun piiriin. Vuoden kulutta televisiossa nähdään ensimmäinen Flydols-tuotantokausi. Ilmailulle tyypillisen suuren holding-tiiman vuoksi sarjaa ei tehdä suorana kuten aiemmissa variaatioissa. Alkukarsinnat ovat parhaillaan käynnissä, mutta mukaan ehtii vielä ilmoittautua. Ainoana vaatimuksena on jonkinlainen ilmailullinen tausta.

Flydols-ohjelman alkuvaiheessa tuomarit valikoivat suuresta hakijajoukosta potentiaalisimmat lentäjät lyhyiden suoritusten perusteella. Jatkoon valitut kilpailijat pääsevät esittelemään omia taitojaan laajemmin. Jokaisen suorituskierroksen jälkeen kilpailijat nousevat yhdessä Cessna Caravan –koneeseen. Kilpailijoiden ollessa taivalla suoritetaan äänestys ja vähinten ääniä saanut kilpailija pudotetaan koneesta – laskuvarjon kanssa luonnollisesti.

"Haemme tällä taitavia, monipuolisia ja särmiä lentäjiä", summaa taustalla vaikuttavan lentoyhtiön nimettömänä pysyttelevä edustaja haastattelijalle. "Heitä tarvitaan erityisesti  lentoyhtiöissä, sotilasilmailussa sekä elokuva-alalla."

Kilpailun tuomaristo koostuu lennonjohtajasta, lentoturvallisuushallinnon edustajasta,  experimental-rakentajasta sekä vuosia ilman lupia lennelleestä harrastajasta. Kaikilla on ollut kiistämätön merkitys kotimaisen ilmailun kehittymiseen. Jokainen keskittyy tuomaroinnissa omaan erikoisalaansa, lentoturvallisuushallinnon edustaja sääntöjen pilkuntarkkaan noudattamiseen, lennonjohtaja ilmailuliikennefraseologiaan, experimental-rakentaja konetyyppeihin ja –rakenteisiin sekä luvaton harrastaja lentämisen riemuun ja fiilikseen.

Tuomariston toiminta on saanut myös kritiikkiä osakseen. On herännyt kysymys, onko tuomaristo tarpeettoman tyly v****illessaan jokaisesta keksimästään asiasta, vaikka lentosuoritus olisi ollut ihan kelvollinen. Jos sääntöpykälistä tai radiofraseologiasta ei keksitä kuitattavaa (mikä on erittäin harvinaista), sanomista keksitään vaikka lentäjän valitseman ilma-aluksen värityksestä. Esimerkiksi lentoturvallisuushallinnon edustajan lausahdus  "Sinusta on vaan sunnuntailentäjäksi - jos siihenkään - ja korkeintaan G-ilmatilassa!" ja masentuneena poistunut lentäjä ovat herättäneet jo ennakkoon paljon keskustelua.

Ohjelman tuottaja kuittaa esitetyn kritiikin olankohautuksella ja toteaa jatkoksi ohjelman tuottavan myös paljon hyvää. "On ollut hienoa katsoa kuinka monipuolisia lentäjiä joukostamme löytyy." Esimerkkinä tuottaja mainitsee erään keski-ikäisen Cessna-pilotin, joka keräsi tuomaristolta täydet pisteen valitsemalla toiselle karsintakierrokselle triken perinteisen lentokoneen sijasta. "Tämä oli aivan mahtavaa. Hyvä fiilis, aivan kuin silloin lentoharrastukseni alkuaikoina!", kommentoi lentäjä.

Sarjan varsinaiset lähetykset alkavat 1.4.2008

***

Onko kukaan täältä mukana tuossa?  :)

cumulus

Lainaus käyttäjältä: Lentopallo - huhtikuu 01, 2007, 09:01:52
Kansainvälinen, suurta suosiota saanut TV-ohjelmaformaatti laajenee ilmailun piiriin.

Ensimmäisestä osasta on jo tihkunut julkisuuteen tietoja. Pilottien päivä alkaa sillipitoisella aamiaisella ja heti aamiaisen jälkeen alkaa ensimmäiset suoritukset. Ensimmäisenä tehtävänä on vesilento, joka suoritetaan poikkeuksellisesti kuravedestä. Kuraveden on todettu soveltuvan parhaiten ohjelman formaattiin. Tulossa on varmasti jännittävä ja hauska kisa.   ;)


Powered by EzPortal
Powered by SMFPacks Menu Editor Mod