Kotiohjaamo simulaattoriin

Aloittaja Karoliina, joulukuu 04, 2006, 16:34:11

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Karoliina

Moi,

Olen tuossa pikku hiljaa rakennellut kotiohjaamoa olohuoneeseen X-plane simulaattorin kaveriksi jotta realismifiilistä
saisi hiukan lisää olohuoneen sohvaan verrattuna. Nyt on botski siinä vaiheessa että siinä pystyi jo viikonloppuna istumaan :)
Tällä hetkellä puuttuu käsinojat (johon sidestickit tulee kiinni) ja keskikonsoli sekä penkit. Toimii samalla protoiluna siitä että miten Cozyn ohjaamoon
mahtuu - tietysti teen Cozy MKIV -simulaattoria enkä Kesna-simulaattoria ;). Pujottautuminen on kuin asettautuisi urheiluautoon.
Materiaalina olen käyttänyt sinistä styrofoamia (K-rauta), joka on aika halpaa verrattuna Divinycelleihin. Kuituna olen käyttänyt
ylimääräisiä lasikuitukankaita mitä on sattunut olemaan - tarkoituksena on että se kestää juuri istumisen olohuoneessa sekä kissojen aiheuttamat kuormitukset (mukaanlukien biologinen sodankäynti) :). Toistaiseksi paino on pysynyt kohtuullisena ja pystyn sitä yksin yhä nostelemaan, ehkä osaltaan siksi että epoksia on ollut niin vähän että sitä on täytynyt pihistellä ja tehdä tosi kuivia laminointeja.

Meille vaan tulee aika vekkuli olohuoneen pöytä ja sen sisällä voi istua kun sen avaa.
Sellainen kaikkiin perheisiin sopiva joka kodin olohuoneen kaunistus :).

Kiinnostaako jotakuta simuohjaamon teko? Tuli mieleen hassu ajatus että siitä voisi tehdä piirustukset tai jonkinlaiset ohjeet miten sellaisen
voi kasata jos se jotakuta sattuisi kiinnostamaan. Tämä malli maksaa kohtuullisen vähän, sen valmistukseen ei tarvita Cessnan ohjaamon puolikasta,
ja kaikki tarvittavat osat ja materiaalit saa Suomesta ja lisäksi siinä voi harjoitella laminointia ja tehdä kaikki virheet mitä voi tehdä ihan rauhassa koska niistä ei ole mitään haittaa (kunhan paklaa ettei näytä rumalta).

t: Karoliina

Tuomas Kuosmanen

Lainaus käyttäjältä: Karoliina Salminen - joulukuu 04, 2006, 16:34:11
Kiinnostaako jotakuta simuohjaamon teko? Tuli mieleen hassu ajatus että siitä voisi tehdä piirustukset tai jonkinlaiset ohjeet miten sellaisen
voi kasata jos se jotakuta sattuisi kiinnostamaan.

http://www.ilmailu.org/forum/index.php?topic=1354.0

Tuohon ketjuun viitaten tässä voisi olla ihan kiintoisa tapa ilmailukerhoille sekä 1) saada mukaan toimintaan innostunutta nuorta porukkaa ukkoutumisen välttämiseksi ja 2) ihan oikeasti oppia asioita, ainakin mulla on kokemukset tuosta verkkolentämisen hyödyntämisestä oikean ilmailun menetelmien harjoittelussa erittäin positiiviset.

Olen ihan mielelläni kertomassa ja ideoimassa jos vastaavia projekteja syntyy. Tuo on sitäpaitsi ihan kivaa värkkäämistä jos tykkää elektroniikasta tai mekaniikasta. Ja porukassa on kiva rakentaa sadepäivinä..

//T

H.Sandberg

Moikka Katariina
Missä kuvat?? Katsoin sun galleriaa, ei löytynyt ;).
HS

Karoliina

Ei keskeneräisestä lasikuitutyöstä joka on tehty ennen kurssia tohdi ottaa kuvia ennen kuin pakkeli on hiottu

Petri Ahonen

Lainaus käyttäjältä: Karoliina Salminen - joulukuu 22, 2006, 16:29:34
Ei keskeneräisestä lasikuitutyöstä joka on tehty ennen kurssia tohdi ottaa kuvia ennen kuin pakkeli on hiottu

Höpöhöpö Karoliina!
Täällä on aikuisia miehiä jotka ovat nähneet omat puolisonsa jopa ilman meikkejä niin uskon että vatsanpohjamme kestävät kesken-eräisiä lasikuitutöitäkin...

T:Petri :uglystupid2:

Tuomas Kuosmanen

Juu. Kuvat nettiin vaan ;-)

Tästä on joskus itse lähdetty. Pöydälle näppäimistön alle laitettava "konsoli" jossa on kaasuvivut ym..


Tästä lähti MIK:in simulaattoriprojekti:


Tällainen projekti voisi hyvin toimia esim. ilmailukerhoissa havainnointi- ja matkalentoharjoittelussa esim. videotykin tai isomman näytön + fresnel-linssin toimittaessa ulkonäkymän virkaa. Tuohon tulee siis mittaripaneeli.








Ei tuollaisen tekeminen ole kauhean iso urakka jos on pari kaveria joilla saha pysyy käsissä ja joku innokas ATK-säätäjä ja elektroniikasta tiedätte edes jotain perusasioita.

Sen sijaan moni teistä experimental-harrastajista voisi antaa paljonkin ideoita noiden ohjainten ym mekaniikan toteutukseen - varsinkin polkimien ja sauvan keskitysjouset ym on asia minkä voi tehdä todella monella tavalla  - hyviä ideoita niihin kaivataan aina. Varsinkin niin, että trimmistä säätäessä saisi ohjainvoimat trimmattua pois - eli jousituksen "keskikohdan" pitäisi siirtyä korkeusperäsintrimmin mukana. Tähän kun keksisi hyvän ja yksinkertaisen rakenteen - ehkä jossain experimentalkoneessa esim. olisi sopivia ideoita (vaikkei toki oikeissa koneissa mitään jousia olekaan vaan ohjainvoimat syntyvät toki ihan ilmavirran vaikutuksesta) - mutta kenties jotain ideoita silti voisi löytyä.

Loppuun kuva MIK:in simun viimeisimmästä projektista. Tarkoituksena on alkaa opetella tuon OH-CAU:stakin löytyvän gps:n (tuon 530:n "pikkuveli" 430 on toiminnoiltaan paljolti vastaava) käyttöä ihan oikeissa tilanteissa aidoilla lennoilla lennonjohdon ym kanssa, turvallisesti maan kamaralla ettei tarvitse pelätä lentävänsä päin mäntyä jos tulee syvennyttyä laitteeseen liikaa..



//Tuomas

Powered by EzPortal
Powered by SMFPacks Menu Editor Mod